Tonprater Koop Drost presenteert zijn eerste boek

Koop Drost.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – Koop Drost uit Zuidwolde presenteert maandagavond zijn eerste boek: Te Koop. Hij staat bekend als een praatjesmaker. In Zuidwolde als conferencier, maar in de zuidelijke provinciën ook als tonprater. De presentatie is in de kantine van ZZVV.

„Ik had zelf ook al wel in gedachten om een keer een boek te maken, maar dit was voor mij het laatste zetje. Ik ben al sinds mijn jeugd gefascineerd door de verhalen van Garriet-Jan en Annechien in de Meppeler Courant. Die verhalen lees ik nog steeds en zijn zó goed geschreven, daar heb ik me door laten inspireren. Mijn beste buut komt ook uit Garriet-Jan en Annechien.”

Koop heeft als inwoner van Drenthe veel succes met zijn buuts als tonprater in Limburg en Noord-Brabant. Onlangs nog won hij tweemaal een publieksprijs, onder meer bij carnavalsvereniging De Diepenkikkers in Milsbeek (Grenskant buutkampioenschap), waar hij ook nog eens derde werd. Ongekende successen voor deze veelpratende Drent, die in zijn werkzame leven veel bij de weg zit en daar van alles voorbij ziet komen. „Je maakt zoveel mee! Het schrijven ben ik echt leuk begonnen te vinden. Niet alle verhalen zijn helemaal waar, maar hebben wel een oorsprong. Ik gebruik mijn fantasie wel.”

De oplage bedraagt 1.000 stuks, waarvan hij er al zo meer dan 300 verkocht heeft. De presentatie van 27 januari begint om 20.30 uur met de opening door Hans ten Hoopen, gevolgd door sprekers Derk-Jan ten Hoopen, Marianne van der Klocht (Boerenblond) en na de pauze Rob van Elst. Uiteraard is het boek die avond ook Te Koop in de kantine van ZZVV.

 

Reacties