Golden Pulle in Ruinerwold terechtgekomen

Ruinerwold –  De Golden Pulle, de trofee die in De Wolden hoort bij de BOCK campagne, is vanmiddag uitgereikt aan de vriendengroep die achter de Dokter Larijweg 18a in Ruinerwold aan het carbidschieten was. BOCK staat voor Bewust Oplettende Carbid Knaller en de trofee werd uitgereikt door burgemeester Roger de Groot.

De burgemeester was al de hele middag op pad met Natascha Koestal van de gemeente om te kijken of er in De Wolden wel veilig met carbid geschoten werd. Ook Ruben Drost en Mascha Konterman van Welzijn De Wolden maakten een rondje De Wolden met hun camper. Behalve een gouden melkbus, hadden de burgemeester en zijn kompaan ook meerdere BOCK-oorbeschermers meegenomen om uit te delen op de verschillende locaties.

Inspectieronde

‘Ze hebben het goed voor elkaar in De Wolden’, concludeerde Roger de Groot na zijn inspectieronde. Zo was hij in Ruinen op de Kaamp, waar een eindejaarsfeest werd gelardeerd met carbidschieten, maar ook elders in het dorp. In Ruinerwold werd een tevens kijkje genomen bij de familie Gol ter hoogte van Larijweg 56. Daar was een goed georganiseerde menigte bijeen om het jaar prettig uit te luiden. In de ochtend hadden daar 26 kinderen carbidles gehad van Imre Gol en Jos Vedder.

Dat de Golden Pulle op nummer 18a terecht kwam, verbaasde de daar aanwezige jongeren en ouderen. De burgemeester wees erop dat de veiligheid hoog in het vaandel staat, maar stipte ook de nieuwste techniek aan die hier al drie jaar gebruikt wordt. Met deze ‘vergasser’ kunnen de melkbussen en andere kanonnen veiliger en efficiënter worden ontstoken. De Golden Pulle is een wisseltrofee en werd door de schutters op 18a ook even ingewijd met een mooie plastic bal.

Lees ook: Wolder carbidschutters kunnen BOCK-bokaal veroveren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen