Wolder carbidschutters kunnen BOCK-bokaal veroveren

Carbidschietles in Ruinerwold.
Foto: Sep Benak

Hoogeveen/Zuidwolde – Mooi Wark geeft morgen in samenwerking met de initiatiefnemers van de BOCK-campagne het startschot van deze campagne. Dat gebeurt aan de Fluitenbergseweg in Hoogeveen. Gemeenten kunnen de BOCK-bokaal uitreiken aan de beste carbidschietlocatie. In De Wolden reikte burgemeester Roger de Groot deze bokaal de afgelopen jaren ook uit, onder andere in Ruinerwold en Alteveer-Kerkenveld.

Een echte BOCK heeft doppen op! Dat is dit jaar de boodschap van de BOCK-campagne die zich richt op veilig carbidschieten.
Mooi Wark is op dit moment de beste boeren rockband van Nederland en spreekt tot de verbeelding bij de grote achterban van de traditie carbidschieten. In de aanloop naar de jaarwisseling toe heeft Mooi Wark speciaal voor deze traditie een nummer geschreven dat zij opnemen in hun repertoire en tijdens de kick off ten gehore brengen.

BOCK-campagne

Carbidschieten is een prachtige traditie die – naast het vertrouwde knallen – zorgt voor gezelligheid tijdens de jaarwisseling. We willen deze traditie behouden voor de komende generaties. Veiligheid staat daarbij voorop. Met de BOCK-campagne geven we tips voor veilig carbidschieten aan zowel de carbidschieters als aan de toeschouwers. De BOCK campagne is 5 jaar geleden gestart met het geven van algemene veiligheidstips. De afgelopen twee jaren is de aandacht verlegd naar het schieten met ballen. Vanaf dit jaar richt de campagne zich op de bewustwording van de bescherming van het gehoor.

Deelnemende partijen

De BOCK-campagne is een initiatief van de Stichting Carbidschieten Drenthe, Veiligheidsregio Drenthe en het Brandwondencentrum in Groningen. Inmiddels ondersteunen ook de veiligheidsregio’s Friesland, Groningen en IJssellland, de GGD, 70 gemeenten en de Brandwondenstichting deze campagne. Maar evenzo belangrijk is dat de campagne ook door de carbidschieters word omarmd.
Naast de medewerking van Mooi Wark strijden traditiegetrouw 4 burgemeesters/wethouders namens hun provincie om de BOCK-bokaal. Samen met een aantal enthousiaste carbidschieters lossen zij, in een onderlinge wedstrijd, een aantal schoten. Vanaf dat moment kunnen de deelnemende gemeenten en organisaties de speciale BOCK-oordoppen aan carbidschieters uitreiken

Reacties