Agrarisch De Wolden te gast bij Zuidwesthoek

Jan Prent met kampioenskoe New Moore Esmeralda 38.
Foto: Erna van Butzelaar.

Wanneperveen – Het bestuur had er ook dit jaar alles aan gedaan om er een mooie avond van te maken en het resultaat was navenant. De winteravondshow van ‘De Zuidwesthoek’ werd dit jaar voor de 31e keer gehouden en is intussen wijd en zijd vermaard om de sfeervolle ambiance en gezelligheid. Koeienliefhebbers komen maar wat graag naar de winteravondshow van ‘De Zuidwesthoek’ want er is voor elk wat wils, van jong tot oud.

Wie vrijdagavond 13 december de grote hal op het bedrijf van Loonbedrijf Pieter van der Linde in Wanneperveen binnenliep, zag ruim 90 kalveren en koeien die schoongewassen en tot in de puntjes verzorgd in een dik pak stro stonden. Tijdens de wedstrijd voor de jeugd beoordeelden Frank en Laura Winter uit Vriezenveen hoe netjes het kalf eruit zag én hoe de jonge deelnemers het kalf showden aan jury en publiek. Jildou Prins en Reindert Talen werden kampioen bij het toiletteren en voorbrengen in de twee leeftijdscategorieën.

Koeienkenner

De keuring van de koeien werd door de vele bezoekers met grote belangstelling gevolgd. Koeienkenner Ben Knoef trad op als jurylid van deze Winteravondshow en lette op duurzame, robuuste koeien. Knoef koos de kampioenen in de drie leeftijdscategorieën. Aan het einde van de avond werd door New Moore Esmeralda 38 van de maatschap Withaar- Prent uit Nijeveen verkozen tot algemeen kampioen en kreeg de lauwerkrans omgehangen. Na het officiële programma was er nog ruim de tijd om na te praten. Voorzitter Arend Steenbergen was na afloop een tevreden man: ”Met de winteravondshow kunnen we de échte passie voor onze bedrijven en onze koeien laten zien. En dat is gelukt!”

 

De opbrengst van de veiling gaat dit jaar naar café de Halve Stuiver in verzorgingshuis de Schiphorst dat bewoners met dementie en familie een plek biedt  geven voor gezelligheid en een fijn samenzijn.

Reacties