Eerste dag Kerstrondje Ruinerwold trekt veel publiek

Ruinerwold – De eerste dag van het Kerstrondje Ruinerwold is prima verlopen. Er waren honderden bezoekers die doorgaans meerdere van de tien deelnemende bedrijven bezochten. Op alles adressen hadden de mensen hun best gedaan de ultieme kerstsfeer te creëren. Bij de een was het wat drukker dan bij de ander, bij de een liep het de hele dag door, bij de ander wisselde een volle bak zich af met rustige momenten. Overal hing een heerlijk sfeertje.

Kapsalon Van den Berg doet dit jaar voor het eerst mee en liet vandaag (en laat zondag) meerdere kanten van het bedrijf zien. De nadruk ligt daar op de schoonheidssalon, waar onder meer permanente make-up, maar ook wordt een unieke machine gepresenteerd – net nieuw binnen –  waarmee klanten gewicht kunnen verliezen door het weghalen van overtollig vet. Ook te zien is werk van kunstschilder Hessel Sappé uit Ruinerwold, die in de salon een expositie heeft ingericht en er vanmiddag zelf ook bij was. Tachtigplusser Sappé, woonachtig in Huize P.R. Derks, schildert zelf nog steeds.

Bloesemkrans

Op Oosteinde werd zaterdagmorgen De Bloesemkrans geopend. Vorig jaar deed Carla lok met haar bedrijf ook al mee, maar was toen nog gevestigd op Nijentap en ontving de bezoekers in een winderige tent. Dat was nu wel heel anders, want op Oosteinde 30 is een compleet nieuwe winkel geopend met allerhande leuke koopjes. Het was er de hele dag druk levendig, nadat Carla en Bertus Lok de zaak met een heggenschaar hadden geopend. ‘Het is net een klein warenhuis’, schetste Carla zelf.

Bij het Bakhuus en Smederij Mulder van Paula en Raimondo Mulder aan Haakswold (net gemeente Meppel) liep het ook de hele dag goed door. Er werd een en ander gedemonstreerd, Unicef stond er met een stand en in de winkel werd het nodige verkocht. ‘We doen vooral mee omdat het zo gezellig is, als we uit de kosten komen, is het mooi’, aldus Paula. manlief Raimondo laat weten dat de winst vooral in de periode na het Kerstrondje ligt. ‘Soms krijg je jaren nadien nog iemand die een opdracht verstrekt, omdat hij ons nog kent van het kerstrondje; daar doe je het voor.’ Zondag komt Nick Koning bij de smederij laten zien hoe e op ouderwetse wijze smeedt. Deze jonge smid doet zelfs aan wedstrijden mee.

Natuurlijk zijn ook de andere zeven deelnemers zondag gewoon weer geopend: museumboerderij De Karstenhoeve, café De Kastelein, Wever en Co, InOutHout, De Natte Neuzenhoeve, Het Groene Geschenk en de kerk van Blijdenstein. Zaterdagavond zijn de bedrijven tot zeker 20.00 uur geopend.

Lees ook Alles over het Kerstrondje in Ruinerwold

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen