Zaak CH-terrein Veeningen gaat nu naar de rechter

Evenementen op CH-terrein.
Evenementen op CH-terrein.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – Twintig omwonenden van het CH-terrein in Veeningen hebben de stap naar de rechter gemaakt in het conflict met de gemeente. Vandaag werd het beroepschrift naar de rechtbank Noord-Nederland afdeling bestuursrecht verstuurd. Wat de omwonenden betreft laat de gemeente teveel ruimte voor allerlei activiteiten op het paardensportterrein.

De omwonenden zijn al jaren in ‘gevecht’ met de gemeente. Het leidde tot een mediationtraject, maar dat leverde vorig jaar niets op en zette de boel juist extra op scherp. De gemeente verweet de omwonenden informatie naar buiten gebracht te hebben over de kwestie, die binnenskamers zou blijven. De twintig zijn weer boos pop de gemeente, dat die eind oktober bekendmaakte dat er meer evenementen worden toegestaan dan alleen hippisch-gerelateerde. Dat besluit werd volgens B en W genomen na een lange en zorgvuldige voorbereiding, waarin veelvuldig contact is geweest met zowel het bestuur van het concours hippique en de omwonenden van het terrein.

Agrarische gronden

De omwonenden zijn van mening dat dit in strijd is met het bestemmingsplan, wat aangeeft dat het om agrarische gronden gaat, waar een concours hippique  plaats mag vinden en waar dan ook gasten ontvangen mogen worden. De klagers vinden het verder opvallend dat door de gemeente volledig is voorbijgegaan aan de voorstellen, gedaan tijdens het proces van mediation.

‘Alle onderzoeken en rapporten ten spijt, hebben wij geen enkel vertrouwen in de bedoelingen van zowel de gemeente als van Stichting CH De Wolden. Er is geen enkele garantie dat het hierbij blijft en dat de geluidsoverlast (en licht- en verkeersoverlast) binnen de perken blijft.’ Vandaar het verzoek aan de rechter om het collegebesluit van 29 oktober 2019 te vernietigen en de verweerder in de kosten te veroordelen.

Lees ook Meer evenementen op CH-terrein toegestaan

Lees ook Mediation rond gebruik CH-terrein levert niets op

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen