Inwoner De Wolden ontvangt gemiddeld 4,3 kerstkaarten

Kerst
Kerst
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Inwoners van gemeente De Wolden kunnen gemiddeld 4,3 kerstkaarten per persoon verwachten. Dit blijkt uit het jaarlijkse kerstkaartenonderzoek van Greetz, marktleider in Nederland op het gebied van online wenskaarten. Dat ligt net iets lager dan het gemiddelde in Nederland (4,4 kerstkaarten per inwoner).

In Drenthe worden de meeste kerstkaarten bezorgd in de gemeente Coevorden. Hier kunnen de inwoners gemiddeld 5,8 kaarten verwachten. De Wolden valt net buiten de top 5, die bestaat uit: 1. Coevorden met gemiddeld 5,8 kerstkaarten per inwoner; 2. Borger-Odoorn met gemiddeld 5,7 kerstkaarten per inwoner; 3. Midden-Drenthe met gemiddeld 5,2 kerstkaarten per inwoner; 4. Aa en Hunze met gemiddeld 4,8 kerstkaarten per inwoner en 5. Tynaarlo met gemiddeld 4,4 kerstkaarten per inwoner. Hoogeveen is van alle gemeenten binnen Drenthe de hekkensluiter met drie kerstkaarten per inwoner.

Westvoorne

De meeste kaarten in Nederland worden bezorgd in het Zuid-Hollandse Westvoorne. Westvoorne is daarmee dé kerstkaarten-gemeente van Nederland. Inwoners van deze gemeente ontvangen veruit de meeste kerstkaarten, namelijk gemiddeld 9,3 per inwoner.

In vergelijking met andere provincies krijgen inwoners van Drenthe gemiddeld de meeste kaarten (5,1 kerstkaarten). Dit ligt aanzienlijk hoger dan het landelijke gemiddelde (4,4 kerstkaarten). Hekkensluiter is de provincie Overijssel met gemiddeld 3,7 kerstkaarten per inwoner.

Bekijk hier het volledige kerstkaartenonderzoek voor de landelijke ranglijst en nog meer feitjes rondom kerstkaarten. Opvallend is ook dat we vaker op tijd zijn met het verrassen van onze familie, vrienden en kennissen met een kerstkaart. Waar we voorgaande jaren nog flink wat kerstkaarten de dagen ná kerst verstuurden, is dat aantal afgelopen kerst flink afgenomen, met wel 45%. In de aanloop naar kerst is geen daling terug te zien. De dag waarop de meeste kerstwensen op de deurmat vallen is dan ook dinsdag 18 december.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen