Social sofa in Oosteinde onthuld

Onthulling.
Onthulling.
Foto: Eigen foto

Oosteinde – Oosteinde is eindelijk een social sofa rijker. Deze werd zaterdag onthuld door wethouder Hilda Mulder. Onder de noemer ‘Heel Oosteinde plakt’ is het afgelopen half jaar door een groep fanatieke plakkers hard gewerkt om het door Chilaine Jonkers samengestelde ontwerp in mozaïek te verwerken.

De sofa.

Het resultaat mag er zijn, maar eigenlijk is de bank vooral een belangrijk bijproduct, want het gaat om verbinding, nieuwe contacten en gezelligheid. Ook dat is gelukt.

Dit alles is mogelijk gemaakt door ondersteuning van de gemeente De Wolden via het fonds Initiatiefrijk De Wolden. Contactpersoon Rob Feijen van buurtteam Noord heeft namens de gemeente actief meegedacht met de enthousiaste inwoners.

Verbinding

Hilda Mulder vertelde in haar verhaal dan ook aan het belang dat de gemeente stelt in verbinding in het eigen dorp: dit is wat een dorp leefbaar maakt en houdt. Er is dan ook door heel veel inwoners van Oosteinde op enige wijze een bijdrage geleverd. Onder het genot van een perencider en een kopje snert werd iedereen bedankt en de plaatsing op het kruispunt Dr. Larijweg / Hesselterweg gezamenlijk gevierd.

Het door Oosteinde zelf ontworpen en uitgevoerde kunstwerk tevens de voltooiing van de Dorpsvisie Oosteinde 2010-2020. Komend jaar gaat de Belangenvereniging Oosteinde met de inwoners een nieuwe visie opstellen om ook het komende decennium verder te werken aan een levendig en bruisend Oosteinde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen