Subsidie voor Wandelnet ‘De wandelaar in beeld’

Wandelen.
Wandelen.
Foto: Artizzl Media

Assen – Gedeputeerde Staten hebben besloten om voor de komende jaren (2020-2023) de Stichting Wandelnet te blijven subsidiëren voor de instandhouding van de Lange Afstand Wandelroutes, zoals het Pieterpad en het Drenthepad.
Wandelnet maakt gebruik van een groot vrijwilligersnetwerk in Drenthe. De Stichting onderhoudt een landelijke database van wandelmogelijkheden en die wordt op hun site ontsloten voor de wandelaar.  Wandelnet doet onderzoek en daaruit blijkt dat Drenthe een echte wandelprovincie. Er worden jaarlijks bijna 16 miljoen wandelingen gemaakt in Drenthe en daarbij wordt 30 miljoen euro uitgegeven.

Recreatieschap

Gedeputeerde Staten stellen een bijdrage van € 130.000,– beschikbaar aan het Recreatieschap Drenthe voor de realisatie van wandelknooppunten in de gemeenten Meppel en Westerveld. Eerder werden al wandelknooppunten gerealiseerd in de gemeenten Westerveld, Midden-Drenthe, De Wolden, Coevorden en Borger-Odoorn. Het doel is realisatie van een provincie-dekkend wandelknooppuntensysteem in Drenthe.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen