Hopen op droog weer voor theelichtjeswandeling

Veel vrijwilligers actief in Koekange.
Veel vrijwilligers actief in Koekange.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Koekange – Zeker 1600 waxinelichtjes in potjes wijzen vrijdagavond 6 december de weg in Koekange voor de deelnemers aan de tweede Theelichtjeswandeltocht. De eerste editie staat de organisatie nog helder voor de geest vanwege de overvloedige regenval net voor de start van de tocht.

De wandeltocht voert door de krochten van Koekange: steegjes, schuurtjes en duistere weggetjes, waar de lichtjes voor sfeer zorgen. In totaal moet drie kilometer afgelegd worden, een afstand die ook voor jeugd best te doen is. Start is bij dorpshuis De Schakel tussen 18.00 en 20.00 uur en onderweg zijn verschillende posten, waar vrijwilligers klaar staan voor de deelnemers om wat uit te delen of wat te doen. In totaal zijn veertig vrijwilligers actief deze avond.

Onderweg kunnen de deelnemers ook even ergens naar binnen; niet alleen in het dorpshuis bij start en finish, maar ook bij de kerk. Deze is sfeervol verlicht en Jan Buiter speelt er op het orgel. Wat er verder te doen is onderweg, houdt de organisatie nog even als verrassing. Behalve dan dat De Riestebloazers uit de Wijk met hun midwinterhoorns komen om wat mystieke geluiden door het dorp te slingeren. De organisatie laat met nadruk weten dat de route ook geschikt is voor wandelwagens, rollators en rolstoelen.

Reacties

Cookieinstellingen