Boeren maandag langs op- en afritten

Actie langs op- en afritten.
Actie langs op- en afritten.
Foto: Fotopersbureau Steenwyck

De Wijk – Alle boeren van Nederland worden opgeroepen om maandag tussen 12.30 en 14.00 uur de op- en afritten van alle snelwegen te bevolken met hun tractoren. Op dat tijdstip vinden onderhandelingen plaats van Farmers For Defence met minister Carola Schouten en het IPO.

Het is niet de bedoeling om de op- en afrittenĀ  af te sluiten, maar om de auto’s wel gewoon door te laten. ‘Ze moeten weten dat het moraal hoog is en de moeite voor ons FDF’ers klein’, aldus Mark van den Oever namens het bestuur van FDF. Met nadruk worden de boeren opgeroepen om naast de weg te gaan staan met vlaggen, tractoren en demonstratieborden, zodat Nederland de bereidheid van de boeren ziet en dat er sprake is van een landbouwcollectief. Lokale organisaties roepen hun achterban op om zelf een op- en afrit te kiezen bij hen in de buurt.

Het Landbouwcollectief presenteerde vorige week zelf een oplossing voor de ontstane stikstofcrisis en gaat daarover nu in gesprek. Het collectief bestaat uit liefst dertien landbouworganisaties en dat is op zich al een uniek feit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen