Fotoserie: Zuidwolde loopt uit voor intocht van Sinterklaas

Zuidwolde – Dat Sinterklaas weer in het land is, hebben ze in Zuidwolde ook gemerkt. Nadat Sinterklaas met zijn gevolg bij De Falieberg was aangekomen, zette zich een stoet in beweging met muziekvereniging Woudklank voorop, gevolgd door een groot aantal zwarte Pieten. Ze sleurden een mobiele pepernotenoven met zich mee, maar deze was kapot gegaan. Er moest dus gezocht worden naar gereedschap om de oven te repareren.

Bij het gemeentehuis, waar burgemeester Roger de Groot het Spaanse gezelschap verwelkomde, werd tekst en uitleg gegeven over het probleem van de pepernotenoven. De optocht zette zich dus maar in beweging op zoek naar het gereedschap, de Sint liet zich mooi rijden in een fraaie koets, voortgetrokken door twee sterke Belgische paarden.

Monteurpiet

De Monteurpiet had een kluslijst gemaakt en alle kinderen konden meehelpen met zoeken. Een stempelkaart kon de jeugd een lekkere traktatie opleveren, maar dan moesten ze onderweg wel de stempels ophalen. Zo kon er ook een gehaald worden bij de Meule van Wassens, waar de nieuwe wieken al mooi versierd waren met vlaggetjes om iedereen welkom te heten. Sinterklaas nam zelfs de moeite om in de molen de trap omhoog te neme, zodat hij vanaf hoogte naar iedereen kon zwaaien.

Na het bezoek aan de molen trok de stoet richting zaal Den Kaat, waar wederom een groots Sinterklaasfeest op stapel stond. Natuurlijk kwam het goed met de Pepernotenoven en werden bij Den Kaat ter plekke verse pepernoten gebakken. En vanavond allemaal de schoen zetten natuurlijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen