Fotoserie: Ploggende Pieten en Sinterklaas in Ruinerwold

Ruinerwold – De ploggende Pieten waren de afgelopen weken al opgedoken in Ruinerwold, de filmpjes op internet bewezen dat. Ook vanmiddag tijdens de intocht van Sinterklaas – met een cabriolet Peugeot – moesten even wat obstakels genomen worden, want bij café Centraal stonden nogal wat grijze containers midden op de weg en lagen talrijke vuilniszakken her en der verspreid.

Gelukkig waren de kinderen zo vriendelijk om de Plogpiet te helpen de boel op te ruimen, zodat Sinterklaas zijn weg naar het dorpshuis kon vervolgen. Even na drie uur was hij bij uitgaanscentrum De Klok voor de deur aangekomen, waar vele kinderen en ouders al vol verwachting stonden te wachten. Een klein groepje Pieten was hun baas al vooruitgesneld en vermaakte de kinderen alvast. De witte zakken met pepernoten waren bijkans leeg toen de Goedheiligman zelf zijn opwachting maakte.

Afstandje

Nadat de stoet over Dijkhuizen bij dorpshuis De Buddingehof was aangekomen, wachtte binnen een groot feest voor de kinderen. Ouders keken vanaf een afstandje toe en zagen dat het weer goed voor elkaar was. De schoenen zijn inmiddels gezet en in Ruinerwold kunnen ze komende zaterdag nog een keer feesten: op 23 november is er vanaf 13.00 uur (speeltuin achter Coop supermarkt) een speciale speurtocht voor kinderen.

Zie ook: Filmpje: Ploggende pieten in Ruinerwold

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen