Ruinerwold wordt in een ander licht gezet

Verlichting in Oosteinde.
Verlichting in Oosteinde.
Foto: Eigen foto

Ruinerwold – De prachtige historische panden die Ruinerwold rijk is, mogen best eens in een ander licht gezet worden. Als het aan een groep initiatiefnemers ligt, richt de sfeerverlichting zich in de donkere decembermaand op zoveel mogelijk van deze panden.

Onlangs is een aantal belangstellenden al bij elkaar geweest om het idee te bespreken. De organisaties die de plannen ondersteunen zijn Dorpsbelangen Ruinerwold/Berghuizen, Toeristische Promotie De Wolden, de Hervormde gemeente Blijdenstein, de Tuinkring Ruinerwold, de stichting Historie Ruinerwold, Kerstrondje en Ruinerwold Onderneemt. Die laatste organisatie regelde in januari 2018 al sfeervolle perenverlichting voor aan lantaarnpalen en gevels aan Dijkhuizen.

Donkere dagen

‘Wij denken door licht toe te voegen dat dit nog iets extra’s geeft in de donkere dagen voor kerst. Wat zou het mooi zijn als Ruinerwold weer positief in een ander licht komt door meer sfeer te brengen in de gezellige decembermaand’, zeggen Jannes Kuik en Henk Westerbeek namens de initiatiefnemers. Het gaat om monumentale panden, publieke gebouwen, maar ook tuinen en andere mooie objecten. Tijdens de bijeenkomst werd afgesproken dat de periode ingaat in het weekend van het Kerstrondje (7 en 8 december) en duurt tot en met Kerstmis. De sfeerverlichting staat dan aan van 16.00 tot 22.00 uur. ‘Mogelijk kunnen we dit thema volgend jaar uitbreiden met nieuwe ideeën en mogelijkheden’, kijken de initiatiefnemers alvast vooruit.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen