Peter Roos weer barbecuekampioen met zijn team

De kampioenen, links Peter Roos.
Foto: Bad to the Bone

De Wijk – Bad to the Bone, met in de gelederen Peter Roos uit de Wijk, is wederom Grand Champion BBQ Culinair geworden. Voor een tweede keer op rij in de competitie, in de geschiedenis van de Stichting BBQ Wedstrijd Nederland S.B.W.N. is dat nog nooit eerder vertoond.

Met afgelopen zondag de laatste wedstrijd in Gorssel stelde het team de competitiezege veilig. In negen wedstrijden, waarvan er vijf voor de overallstand golden, wisten zij de meeste punten te behalen. ‘Uit een steeds sterker wordend deelnemersveld van echte barbecue-fanaten en buitenkookliefhebbers, is het toch echt een zwaarder dan vorig jaar bevochten titel’, aldus Roos.

Speklapjes

Bij deze vorm van barbecueën moet niet gedacht worden aan speklapjes en satéstokjes, maar gaat het om, naast smaak en bereiding, een culinaire opmaak. ‘Denk daarbij aan mooie borden met complete maaltijden of gerechten bereid op een barbecue.’ Voor wie een mooie indruk wil hebben, zie de facebookpagina “Bad to the Bone BBQ en outdoor cooking team”. ‘Hier ziet u wat en hoe er gekookt wordt, van een hele fazant, een struisvogelei en procureur,  tot aan broden en taarten. Zie hoe alles wordt bereid op kolen. Hoewel er op het scherp van de snede wordt gestreden op een wedstrijddag, is de verhouding onderling uiterst vriendelijk en is er kameraadschap er kan altijd om advies, peper en zout of keukenhulpstuk gevraagd worden. Ook buiten de wedstrijd om is er een prima sfeer en omgang met elkaar en zetten we het belang van de S.B.W.N. voorop. Voor volgend jaar verwachten we vooral door deze positieve sfeer weer aansluiting van nieuwe teams, die de competitie aan willen gaan en gewoon graag stoeien met vuur en de beheersing ervan’, weet Roos.

Het team Bad To The Bone bestaat uit leden vanuit het hele land: Christiaan Boomker, Rick Snijder, Jan Oosterbroek, Erik en Aleida Manders en Peter Roos. Ze hebben door thuis veel te oefenen en veel Appverkeer onderling, de titel binnengehaald en verdedigd.

Reacties