Filmpje: Ploggende pieten in Ruinerwold

Zuidwolde – In de vijf grootste dorpen van De Wolden staat ook dit jaar weer een intocht van Sinterklaas gepand. Ruinen, Ruinerwold en Zuidwolde staan voor komende zaterdag in de agenda van de goedheiligman, Koekange en de Wijk een week later. In Ruinerwold zijn al ploggende pieten actief,zoals in bijgaand filmpje van Ronald MultieBuldtie te zien is.

In Zuidwolde kunnen kinderen dit jaar stempels verzamelen op de route die de Sinterklaasoptocht door het dorp aflegt. Met een volle stempelkaart kunnen ze iets lekkers krijgen. Er staat de jongste kinderen nog iets speciaals te wachten: in café-zalencentrum Den Kaat wordt een pepernotenbakwedstrijd gehouden door BakPiet en GlutenvrijeBakPiet. Na de intocht, die om 13.00 uur vanaf Café De Falieberg onder begeleiding van muziekvereniging Woudklank door de Hoofdstraat en langs de molen gaat, begint rond 15.00 uur het kinderfeest in Café-Zalencentrum Den Kaat.

Ruinerwold

In Ruinerwold start de intocht van de Sint om 15.00 uur bij De Klok en gaat de rit over Dijkhuizen naar het dorpshuis. Na de intocht is daar tot 16.30 uur het pietenfeest, waar Sinterklaas uiteraard ook aanwezig is. Op de Facebookpagina ‘Sint in Ruinerwold’ staat alweer een leuk filmpje online met ploggende pieten. Ook op zaterdag 23 november is er feest in het dorp, want dan vindt de ‘Piet is alles kwijt’-speurtocht plaats. Om 13.00 uur verzamelen in de speeltuin achter de Coop, de speurtocht is in de vogelbuurt met gratis deelname.

Ruinen

In Ruinen is iedereen is welkom op de Brink vanaf 15.45 uur. De Intocht van Sinterklaas is uitsluitend bestemd voor kinderen van 0 jaar tot en met groep 4. Gezien het beperkt aantal zitplaatsen in de kerk en de invulling van de middag, verzoekt de organisatie de ouders om niet samen met de kinderen plaats te nemen in de kerk. ‘De ouders kunnen even buiten wachten, het zal niet heel lang gaan duren. De kinderen die niet alleen naar binnen durven of nog te jong zijn om alleen te gaan, mogen vergezeld worden door één ouder’, zo laat de organisatie weten. Vorig jaar was de kerk overvol en konden vele kinderen niet alles zo goed volgen.

Alteveer

In Alteveer en Kerkenveld is vrijdag 22 november een Sinterklaasfeest gepland. In dorpshuis De Alke kunnen de kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 vanaf 18.45 uur meedoen met spelletjes en een bingo. Tevens is er een DJ. De jongste jeugd is een dag later welkom tussen 9.00 en 12.00 uur.

Koekange

Sinterklaas komt op zaterdag 23 november aan in Koekange. Om 13.00 uur wordt de Goedheiligman met zijn Pieten verwacht bij ’t Hof van Koekange. Daarna wordt een kleine optocht door het dorp gehouden, met uiteindelijke finish in dorpshuis De Schakel. Sinterklaas nodigt dit jaar voor het eerst ook de ouders/verzorgers van de kinderen uit in het dorpshuis. Daar vindt een gezellig feest plaats, dat tot 14.30 uur duurt. Het feest is voor kinderen tot en met groep 4 van de basisschool.

De Wijk

De Wijk sluit de rij, want daar wordt Sinterklaas met zijn gevolg feestelijk binnengehaald op zondag 24 november. Om 10.30 uur worden de gasten uit Spanje welkom geheten bij de Coop supermarkt. Daar staat onder meer een enthousiaste Pietenband klaar voor het muzikaal onthaal. Om 10.45 uur staat het vertrek gepland van de muzikale optocht via de Dorpsstraat naar het Veenhovenplein en de Professor Blinkweg naar De Havezate. Daar vindt aansluitend een groot Sinterklaasfeest plaats voor de kinderen tot en met groep 4 van de basisschool. Het duurt tot 12.15 uur, voor de allerkleinsten is een aparte ruimte gereserveerd voor kinderen en hun ouders.

In de Wijk staat ook weer een uittocht gepland en wel op donderdag 5 december om 18.00 uur bij de Molen. Het daadwerkelijke uitzwaaien is op het Veenhovenplein.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen