Kerstrondje Ruinerwold viert jubileum

Deelnemers Kerstrondje.
Deelnemers Kerstrondje.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinerwold – Met de twintigste editie van Kerstrondje Ruinerwold in het verschiet op 7 en 8 december, blijkt het evenement nog steeds niets aan populariteit te hebben ingeboet. Niet voor niets dat de vertegenwoordigers van de tien deelnemende bedrijven zich voor de foto hadden uitgedost in feestelijke gouden outfits. Het Kerstrondje is een begrip in de wijde regio en zelfs door sommige andere dorpen gekopieerd.

Speerpunt

Alles staat dit jaar in het teken van het getal 20, dat betekent als nieuwtje dat het feest op de zaterdag een keer niet om vijf uur is afgelopen. ‘We dan door tot acht uur, dan kunnen bezoekers ook gewoon om drie of vier uur aan het rondje beginnen’, stelt Petra Hessels tevreden vast. ‘De zaterdag is voor ons speerpunt, het mooie is ook dat de sfeerverlichting beter tot z’n recht komt.’ Er staan foodtrucks en er is livemuziek op de verschillende locaties, die de kerststemming er alvast in moeten brengen.

De deelnemers zijn kapsalon Van den Berg, museumboerderij De Karstenhoeve, de Hervormde kerk van Blijdenstein, café De Kastelein, InOutHout, smederij Mulder en ’t Bakhuus, De Bloesemkrans, Wever en Co, Het Groene Geschenk en de Natte Neuzenhoeve. Ieder bedrijf biedt de bezoekers weer bijzonderheden, passend bij hun nering. Workshops en demonstraties van hondenprofessionals bij de Natte neuzenhoeve bijvoorbeeld, maar ook bijzondere Bijbelse spreken in de kerk. Voor de Bloesemkrans is het ook een bijzondere editie, want het is de eerste keer op de nieuwe locatie aan Oosteinde 30.

Meer info: www.kerstrondje.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen