Familiespel Aanjager is er nu ook voor kinderen

De dames met de kinderen.
De dames met de kinderen.
Foto: Bianca van Veen

Zuidwolde – Het voor de zomer gelanceerde gezelschapsspel Aanjager, in de markt gezet door zes vriendinnen uit Zuidwolde, krijgt een speciale jeugdeditie. Op dit moment wordt er de laatste hand aan gelegd en later deze week moeten de dames flink aan de bak.

‘Doosjes vouwen, plakken en inpakken. Dan staan we op 8 november voor het eerst met deze editie op de Rode Loperavond in Zuidwolde’, zegt de geestelijk moeder van het spel, Maartje Klooster. ‘We hebben met de gewone Aanjager een superleuk avontuur gehad, waarbij we ook nog voor drie bedrijven een eigen editie hebben uitgebracht’, vertelt Maartje. In totaal zijn er al 1.100 exemplaren verkocht. ‘We kwamen er gaandeweg achter dat veel kinderen, waaronder die van onszelf, het spel ook heel graag spelen. Ze lopen dan wel tegen dingetjes aan, die ze niet kennen of snappen, dus het was al vrij snel duidelijk dat er een jeugdeditie moest komen.’ Maartje moet er om lachen.

Van deze tijd

In de jeugdeditie – oplage 500 stuks – zijn extra categorieën toegevoegd. ‘Het spel is echt heel erg van deze tijd. Onze kinderen en hun vriendjes hebben allemaal hun steentje bijgedragen met het bedenken van de vragen, onderwerpen en activiteiten, zodat we zeker weten dat het echt op hun niveau is. Het spel is ook zeer geschikt om elkaar te leren kennen of om het ijs te breken. Marilla Bruins, Evelien Heidekamp, Seline van der Haar, Monique Perdon, Lia Pronk en Maartje Klooster kunnen niet wachten om het spel tijdens de Rode Loperavond te presenteren en uit te venten. Op die avond kunnen belangstellenden het spel met korting kopen. Normale prijs 15 euro, die avond voor 12,50 euro.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen