Peuters en kleuters Oelebröd als automonteurs

Ruinen – De peuters en kleuters van IKC ’t Oelebröd waren vrijdag te gast bij garage Kelly in Ruinen. De kinderen werkten de afgelopen weken met het thema vervoer. Autobedrijf Henk Kelly kon hier mooi aan meewerken.

‘We hebben de peuters en kleuters in twee rondes op bezoek gehad. We hebben de kinderen in vier groepjes verdeeld en elke groep naar een opdracht gestuurd. Van het bedienen van een auto tot gladde banden herkennen naar het controleren van lichten en het bekijken hoe een auto er van de onderkant uit ziet. Waar zit de uitlaat tot waar zit de motor’, kijkt Jeroen Kelly terug. Het was een heel experiment met vele vragen die de kinderen moesten beantwoorden om een ‘echte’ monteur te worden. ‘Aan het einde van de rit hebben we alle vragen na gekeken en zijn alle kinderen geslaagd tot echte kindermonteurs.’ Als kers op de taart werden de kinderen verrast met een mooie goodiebag voor het behalen van hun monteursdiploma. Wat waren de kinderen trots op zich zelf en wat hebben ze genoten!

Voor de kinderen en onze monteurs weer een hele ervaring rijker. ‘Wat hebben de kleine monteurtjes genoten en met een lach op hun gezicht en een diploma op zak vertrokken ze samen weer naar school’, lacht Jeroen Kelly.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen