Lions steunen Fleur Bloemen Stichting

Perenplukkende Lions.
Perenplukkende Lions.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Meppel/Ruinerwold – De Fleur Bloemen Stichting heeft een lange periode een wat sluimerend bestaan geleid, maar staat voor een nieuw begin. ‘We zochten hulp en expertise, die hebben we gevonden’, zegt Anneke Bloemen blij. De Lions Meppel/Zuidwest-Drenthe heeft zich opgeworpen als steun en toeverlaat.

Petra, Anneke en Caroline van de stichting.

Vorige week zaterdag waren bestuursleden van de stichting als helpende hand aanwezig voor de Lions en LEO’s (jongerenclub van de Lions) bij de Perenpluk in Ruinerwold. Daar werden meer dan tweehonderdvijftig emmers met stoofperen gevuld, emmers die van tevoren al voor vijf euro per stuk verkocht waren. Zo’n beetje de helft van die emmers werd door de mensen van de stichting zelf verkocht. ‘Ze schrokken zich rot, zoveel emmers’, lacht Anneke over de reactie van de Lions.

Naamsbekendheid

Woordvoerder Erik Donker van de Lions laat weten dat scholen moeten weten dat de stichting weer actief is. ‘Hier steunen we ze ook volop in, we steken er samen energie in dat de naamsbekendheid groeit.’ Werd voorheen een bijdrage gevraagd aan scholen voor presentaties over de gevolgen van pesten, die is nu weggestreept. Alleen wanneer scholen van buiten de regio Meppel met een verzoek komen, wordt een reiskostenvergoeding gevraagd. Anneke Bloemen staat zelf ook af en toe voor de klas. Dat er dan een ervaringsdeskundige staat, wordt nog wel eens confronterend gevonden. ‘Maar de boodschap komt dan wel extra goed binnen’, is haar ervaring.

De Lions vallen zo van de ene actie in de andere eerste café De Halve Stuiver in Reggersoord, nu de perenactie en er staat alweer een kerstbomenactie op stapel. Iedereen kan inschrijven op kerstbomen en deze op 7 december zelf uitzoeken in Havelte. De opbrengst gaat ook in dit geval naar de Fleur Bloemen Stichting. Wie bij inschrijving een boom koopt, krijgt er tevens een negental kortingsbonnen bij van Meppeler middenstanders.

Reacties

Cookieinstellingen