Fotoserie: Amerikaanse toestanden in Alteveer-Kerkenveld

Alteveer-Kerkenveld – De deelnemers aan de optocht van versierde wagens in Alteveer en Kerkenveld maakten zich er vanavond wederom niet echt makkelijk van af. Het thema ‘Amerika’ bleek een dankbaar thema en dat leidde natuurlijk tot de aanwezigheid van meerdere look-a-likes van president Donald Trump, toch wel de man waar de wereld momenteel om lacht vanwege zijn opmerking dat hij Groenland wilde kopen van Denemarken.

Behalve meneer Trump werd zijn illustere voorganger Richard Nixon uit de eind jaren zestig/begin jaren zeventig gesignaleerd op een wagen waar de eerste man op de maan centraal stond. Amerika is natuurlijk ook McDonald’s en voor deze keer was er een vestiging van de gele M in Alteveer. Wie aan sport denkt in de VS, denkt niet alleen aan honkbal en basketbal, maar ook aan American Football. De wagen van de Alkesingel zag er wat dat betreft wel heel gaaf uit, daar zat heel wat weken werk in, onder meer bij het vervaardigen van een enorme bal van papier-maché en gaas.

Militair spektakel

Natuurlijk waren daar de bewoners van het wilde westen, al viel het aantal indianen heel erg mee. Dat Amerika prat gaat op het sterke leger, werd door keet De Boshut aangegrepen om er een militair spektakel van te maken. Een tank die vol in bedrijf leek, compleet met rookpluim en natuurlijk de president in een wagen.er achteraan, gezeten in een luie luxe presidentiële stoel. Zo was het vanavond genieten geblazen. Op moment van publiceren van dit bericht is de stoet aan de laatste meters bezig, maar daarna barst in de feesttent een groot Après-Optocht Feest los. Met allemaal in de optochtkostuums dus.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen