Zuidwolde viert zeven dagen feest

Zeskamp Zuidwolde.
Zeskamp Zuidwolde.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – De volksfeestcommissie van Zuidwolde heeft voor de week van 1 tot en met 7 september een lange reeks activiteiten op de agenda gezet.  Geprolongeerd wegens succes is het Mysteriespel op de dinsdagavond, de afsluitende zeskamp van zaterdag wordt nu omlijst door een Feestweek Fair.

De feesttent staat weer in het Groene Hart en wordt ingewijd met een gezamenlijke kerkdienst van de Hervormde Gemeente en de Ontmoetingskerk, aanvang 10.00 uur. Het is een kerkdienst voor alle Zuidwoldigers met als voorgangers ds. Gras van de Ontmoetingskerk en ds. Broekman van de Hervormde Kerk. Een muzikale bijdrage is er van muziekvereniging  Woudklank. Daarna begint het sportieve deel van de dag: beachvolleybal vanaf 12.30 uur. Op vijf beachvolleybalvelden spelen zo’n 25 teams mee.

Kaartmiddag

Maandag is de kaartmiddag vanaf 13.30 uur met klaverjassen en jokeren. Voor de jeugd is er een vossenjacht (14.15 uur) in de leeftijd tot en met 12 jaar. Bij nat weer, wordt de feesttent omgetoverd tot bioscoop. Een middag later worden kinderen uitgedaagd met een nieuw spel: Kraak de code vanaf 14.15 uur. Met behulp van een schatkaart met foto’s moeten deelnemers verstopte letters vinden. Voor de ouderen is er ’s avonds weer het mysteriespel. Start om 19.30 uur en echt iets voor liefhebbers van Escaperooms, Cluedo en GPS-tochten. Deelnemers gaan op de fiets door het dorp en komen onderweg allerlei vragen en mysteries tegen. Een team bestaat uit maximaal vier spelers.

Lipdub

Kinderen kunnen woensdag om 14.15 uur en lipdub maken. Dat is een videoclip waarin een groep kinderen een nummer uitbeeldt. ‘Met elkaar werk je deze middag aan een prachtige video in één non-stop opname. We lopen met de camera eigenlijk door een grote filmset heen’, weet de organisatie. De activiteit is voor kinderen van groep 3 tot en met 8.

Kinderen worden opgeroepen kleurrijk gekleed of verkleed te komen en feestelijke props mee te nemen, zoals zonnebrillen, verenboa’s, slingers enzovoort. De lipdub wordt om circa 16.00 uur op een groot tv-scherm in de feesttent vertoond.

De Feestweek Muziekquiz start ’s avonds om 19.30 uur, georganiseerd door Nico Barendrecht. Aansluitend is er een vinylcompetitie, waarin zes teams of personen elk een half uur hun favoriete vinylplaatjes draaien. Een vakkundige jury beoordeelt het resultaat en kiest de winnaar.

Bingoavond

De Feestweek Bingo is donderdag om 20.00 uur met vele aantrekkelijke prijzen. Vrijdag is de playbackshow en afterparty met DJ Roelof Tent vanaf 20.00 uur. De zeskampteams moeten hier al helemaal losgaan om punten te scoren. De volgende middag kunnen ze ook op het fysieke vlak tegen elkaar strijden vanaf 12.30 uur. Bij het vijfde spel, wat alle teams tegelijk spelen, loopt de spanning behoorlijk op. ‘s Avonds testen wordt ook de theoretische kennis van de deelnemers getest.

Dan is zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur de feestweekfair. Die bestaat uit een braderie met een kinderrommelmarkt. Op het kerkplein naast de Hervormde Kerk en de Kerkinge zijn diverse gezellige kraampjes te vinden. Kinderen uit Zuidwolde kunnen hun overtollige speelgoed en andere spulletjes aanbieden op de kinderrommelmarkt. De feestweek wordt afgesloten met de PPM-Band, aanvang 21.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen