Bloemenwandeling langs de bloeiende heide

Heide zuiveren.
Foto: Eigen foto

Ruinen – Wie in augustus een wandeling maakt over het Dwingelderveld ziet het ongetwijfeld staan. De roze bellen van de dopheide en de paars bloeiende struikheide. Dopheide is een kenmerkend plantje van de natte heide. De struikheide laat zich meer op drogere stukken zien.

Dinsdag 13 en 20 augustus neemt een gids van Natuurmonumenten bezoekers mee naar deze twee heidesoorten in het Dwingelderveld. De wandeling begint om 19.00 uur bij bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 in Ruinen. Wie mee wil kan zich aanmelden via www.nm.nl/bcdwingelderveld. Trek stevige schoenen aan en neem de verrekijker mee.

Heidesoorten

Het Dwingelderveld is een kleurrijk heidegebied. De dopheide en struikheide zijn twee van de vier heidesoorten die op het Dwingelderveld groeien. De andere soorten zijn lavendelheide en kraaiheide. Maar er groeit en bloeit nog veel meer in het natuurgebied, zoals onder andere het  pijpenstrootje en andere grassoorten. Tijdens de wandeling krijgen bezoekers niet alleen heidesoorten en grassen te zien, maar ook andere bijzondere planten zoals de zonnedauw.

Reacties