Foto’s: Grote deelname aan Boerderijenfietstocht

Ruinerwold – Ondanks de hoge temperaturen kwamen zaterdag honderden fietsers af op de traditionele jaarlijkse Boerderijenfietstocht Ruinerwold. Het was druk onderweg en bij de deelnemende bedrijven. Zo werden bij de Maatschap Horlings in Ruinen zo’n slordige 350 hamburgers gebakken en verkocht. Natuurlijk van hun eigen speciale vleeskoeien van het Belgische Witblauwras.

Er was dit jaar een mooie route uitgezet vanuit Ruinerwold naar Ruinen, waar Oldenhave en Hees aangedaan werden, maar ook een lusje naar de schaapskooi in Ruinen. De start was bij museumboerderij De Karstenhoeve, waar het sowieso al druk was vanwege de Trekkerslep die de leden van de actieve keet De Spekbraanders georganiseerd hadden. Er was extra parkeergelegenheid gecreëerd, al kwamen de meeste mensen op de fiets.

Elk (boeren)bedrijf heeft een verhaal, zo ook dat van de familie Linthorst aan de Hesselterweg bij Oosteinde. Marcel en Ceciel kwamen meer dan drie jaar geleden vanuit het Twentse Albergen naar Oosteinde vanwege een bedrijfsverplaatsing. Nu hebben ze niet alleen 80 melkkoeien en 55 stuks jongvee, maar ook 37 hectare grond rond de boerderij. De derde boerderij die bezocht kon worden was van de familie Westenbrink op Hees. In 1987 werd dit bedrijf verplaatst vanuit Oldenhave vanwege de ruilverkaveling Ruinen. Het bedrijf heeft twintig melkkoeien meer dan op Oosteinde.

De foto’s zijn gemaakt bij de bedrijven van de families Horlings en Linthorst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen