Zwembaden De Wolden scoren goed in hitte

De Wijk/Ruinen – De zwembaden in de gemeente De Wolden draaien buitengewoon goed in deze tropische week. Werd in Ruinen woensdag al een dagrecord van liefst 1584 bezoekers gehaald, in de Wijk kwamen ze vrijdag voor het eerst sinds het geprivatiseerde bestaan boven de duizend bezoekers op één dag uit.

Het zwembad in de Wijk is de afgelopen dagen steeds van 6.00 tot 20.00 uur geopend geweest en dat betaalde zich uit. De badgasten waren zeer goed te spreken over de ruime openingstijden, die mede door de inzet van vele vrijwilligers gerealiseerd konden worden. Vrijdagavond was er discozwemmen in zwembad De Slenken en dat leek af en toe wel op een scene vanaf party-eiland Ibiza.

In Ruinen had Young De Wolden vrijdagmiddag voor de tweede keer de camper geparkeerd, nu werd er ‘water kickball’ georganiseerd. Volgens de organisatie een toffe activiteit waar heel wat kinderen aan meededen.

Ook in Zuidwolde kan bij De Waterlelie volop gezwommen worden, al werd het bad woensdag al om 17.00 uur gesloten. Daarbij werden abonnementhouders wel verwezen naar de collega’s in de Wijk en Ruinen, die wel tot 20.00 uur open waren. De dagen daarna was De Waterlelie ook gewoon van 6.30 tot 21.00 uur open voor verkoeling.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen