NVWA positief na controle bij CH De Wolden

Extra spoelen tegen de warmte.
Foto: Jeroen Spoolder

Veeningen – De organisatie van CH De Wolden  kreeg donderdagmiddag onverwacht bezoek van twee medewerkers van de NVWA, de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit. Tijdens een gesprek kreeg het concoursbestuur te horen dat er geen punten van kritiek waren gevonden en dat de organisatie heeft laten zien dat er volop aandacht is besteed aan het welzijn van dier en mens

De medewerkers van de NVWA inspecteerden het gehele concourscomplex, niet alleen op hygiëne, maar ook op het welzijn van de springpaarden, grooms en ruiters. Er werd een inventarisatie gemaakt van het aantal waterpunten dat beschikbaar is voor paarden en mensen. Daarnaast werd de temperatuur in de stallen op diverse plaatsen gemeten. Geconstateerd werd dat door de ventilatie die overal in de stallen aanwezig is, de gevoelstemperatuur lager is dan de atmosferische buitentemperatuur. Verder werden wasplaatsen voor de paarden gecontroleerd en werd de grote koel-vernevelaar aan een onderzoek onderworpen.

Ingenomen

Bestuurslid Jan Broek en voorzitter Christiaan Hendriksen waren ingenomen met de positieve resultaten dat het bezoek heeft opgeleverd. “Wij proberen er alles aan te doen om de omstandigheden zo goed mogelijk voor de paarden en natuurlijk ook de grooms en ruiters te maken. Dan is het natuurlijk mooi dat je met alle extra investeringen die je daarvoor doet, een goede beoordeling van de NVWA krijgt”, aldus organisator Broek, die vijftien jaar geleden aan de wieg stond van het CH de Wolden.

Reacties