Rondje Koekange op Open Monumentendag

Pim Pomsy
Pim Pomsy
Foto: Sijtze Veldema

Koekange – Dit jaar vindt op zaterdag 14 september de 33ste editie van Open Monumentendag plaats. Ook in gemeente De Wolden zijn verschillende monumenten te bekijken. In Koekange wordt zelfs een klein festival opgetuigd onder de naam ‘Rondje Koekange’. Bezoekers kunnen onder begeleiding van spoken wordartiest Pim Pomsy (Pim van der Wardt uit Ansen) wandelen van de protestantse kerk, naar landgoed Welgelegen en de Tuin van Joke Kuiperij. Op elke locatie worden jong en oud getrakteerd op een activiteit en kunnen zij kennis nemen van de monumenten en hun geschiedenis.
Tijdens Rondje Koekange wordt de bezoeker toegezongen vanuit het microtheater de oude biechtstoel en laten kunstenaars Gejan Stol en Tienke Zijlstra bijzondere kunstwerken zien.

Een bijzonder optreden is dat van het rapperscollectief Sendeep & Sensicane samen met organist Jan Buiter in de Protestantse kerk. Voor zover bekend heeft er nog niet eerder in Nederland zo’n muzikale cross-over plaatsgevonden. Rondje Koekange vindt plaats van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Rondje Koekange: Protestantse kerk, Landgoed Welgelegen, De Tuin van Joke Kuiperij
13.00-17.00 uur. www.kunstencultuur.nl/rondjekoekange

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen