Nog beperkt aantal energiescans voor De Wolden

Zonnepanelen op daken hebben de voorkeur.
Zonnepanelen op daken hebben de voorkeur.
Foto: Drents Landschap

Zuidwolde – Sinds dit jaar biedt gemeente De Wolden de energiescan aan voor huiseigenaren. Van de 550 beschikbare scans, zijn er al meer dan 300 vergeven aan inwoners. Hierdoor is de leveringstermijn van de rapporten (na inspectie) nu circa 8 weken. GebouwenInspectie Nederland hoopt de achterstand in de zomer in te lopen.

De scan wordt uitgevoerd door GebouwenInspectie Nederland en is bedoeld voor mensen die hun woning energiezuiniger willen maken, maar nog niet zo goed weten waar te beginnen. De scan levert de inwoners de informatie waarmee ze aan de slag kunnen. De energiescan heeft een waarde van € 250,-.

Wie nog geen scan heeft aangevraagd, kan dat nog steeds doen via het aanvraagformulier op http://www.dewolden.nl. De aanvraag wordt doorgestuurd naar GebouwenInspectie Nederland en zij plannen direct een afspraak voor de uitvoering in 2020. U wordt hier over gebeld.

Gecertificeerd

De energieadviseur van GebouwenInspectie Nederland is onafhankelijk en gecertificeerd. De adviseur komt bij u thuis en bekijkt samen met u uw energienota, de ‘schil’ van de woning: de verwarmingsinstallatie, verlichting, ventilatie en het gebruik van elektrische apparatuur. Na de inspectie bespreekt de adviseur de mogelijkheden voor energiebesparing. Na de inspectie ontvangt u een beknopt rapport van het bezoek en kunt u aan de slag met de uitvoering van maatregelen

Meer informatie over energie besparen en maatregelen die u kunt nemen, kijk op drentsenergieloket.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen