Art-To-Go Ruinen biedt laagdrempelige kunst

Foto: Art To Go

Ruinen – De tweede editie van Art-To-Go Ruinen wordt zondag 14 juli om 14.00 uur geopend, dit jaar aan de Huttenweg 3 in Ruinen. Vorig jaar vond de eerste editie plaats in het voormalig gemeentehuis in Ruinen. Ruim 2000 mensen bezochten de expositie.

Art-To-Go heeft als doelstelling om kunst op een laagdrempelige manier aan te bieden, zodat veel mensen met kunst in aanraking kunnen komen. De entree is gratis. Art-To-Go is een tijdelijke expositie met het werk van 29 kunstenaars uit Ruinen en omgeving. Het werk is uiteenlopend, van schilderijen, keramiek en ruimtelijk werk tot textiel. Het is een bewuste keuze om de diversiteit van kunst aan het publiek te laten zien.

Het werk heeft een formaat van maximaal 40 x40 cm en een maximale verkoopprijs van 350 euro. Het werk wat verkocht wordt kan gelijk worden meegenomen en er wordt direct een ander werk van de kunstenaar neergehangen of neergezet. Daarom is de expositie ook steeds wisselend van opzet, wat maakt dat je ook een aantal keren kunt komen kijken.

Oelebröd

Dit jaar heeft Art-To-Go de hulp ingeroepen van kinderen van IKC het Oelebröd. De organisatie van Art-To-Go heeft een aantal workshops verzorgd op de school. Samen met de kinderen zijn er diverse kriebelbeestjes gemaakt voor het KunstKriebelHotel. In het KunstKriebelHotel zijn de diverse creaties te zien, gemaakt van kosteloze materialen en is er ruimte voor kinderen en voor volwassenen om hun creativiteit te uiten.

Art-To-Go wordt ondersteund door diverse sponsoren en vrijwilligers en heeft een bijdrage ontvangen van Initiatiefrijk de Wolden. De expositie vindt plaats van zondag 14 juli tot en met zondag 22 september en is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur, locatie Huttenweg 3 in Ruinen.

Reacties

Cookieinstellingen