Fort geniet van futuristisch feest

Fort – Onder grote hilariteit werden zondagmiddag op het feestterrein in Fort chauffeurs voorzien van een blinddoek. Samen met vier anderen – de ogen van de chauffeur – moest deze de auto over een parcours rijden. Uiteraard met allerlei gevaren onderweg, zoals sleuven, pionnen en hooibalen.

Het publiek vond het prachtig, want menige auto kon geen kant meer op na in zo’n sleuf gereden te zijn. Ook de leden van de feestcommissie wreven zich in hun handen, al hadden ze wel een misrekening gemaakt: de passagiers achterin de auto moesten onderweg een rebus oplossen, waarvan de uitkomst leidde tot het halen van een vers blad bier voor diezelfde feestcommissie. Nu betekende dat met tien teams een uitdaging voor de organisatie, zeker ook omdat menige auto al vroeg in de greppel parkeerde.

Drinkgelag

Het drinkgelag werd lachend geaccepteerd en uiteindelijk ging de ploeg van de Meeuwenweg er weer eens met de winst van het spellencircuit vandoor. Een circuit dat geheel in het teken stond van ‘Back to the Future’, de bekende reeks films uit de jaren tachtig waarin met een futuristische auto zowel in de toekomst als in het verleden wordt gereisd. In Fort bleven ze gewoon met beide benen op de grond in een kermisachtige ambiance. Ze hadden in Fort niet alleen een zweefmolen, maar meerdere attracties. Zelf waren de inwoners de grootste attractie.

Vrijdag aan het eind van de middag werd de eerste borrel ingeschonken tijdens de VrijMiBo, zaterdagmiddag kwamen de 50-plussers aan bod voor een rummikub- en sjoelcompetitie. Geconcentreerd deden de deelnemers hun ding, terwijl jongeren juist druk waren met het spuiten van graffiti op een houten muur en het springen op de bungee-trampolines. De veiling onder leiding van Hans Meurs leverde ’s avonds ook mooie taferelen op en bijzondere verkopen, de muziek kwam van Empire.

Stratenspellen

Zondagmiddag was het dan tijd voor de stratenspellen, die allemaal futuristische namen hadden meegekregen. Niet alleen die auto, maar ook de nodige opblaasbare attracties stonden op de deelnemers te wachten. Natuurlijk een stormbaan, waar iedereen zich van grote hoogte naar beneden moest storten, maar ook ronddraaiende wieken die deelnemers moesten zien te ontwijken en een soort vier-op-een-rij-spel, waarbij ook nog nagedacht moest worden. Het zorgde na afloop voor louter blije gezichten. De Meeuwenweg won de strijd, al waren de verschillen in de top 3 erg klein. Verder werd de boog van ’t Holweg als de beste beoordeeld.

Reacties