Peter Snijders wordt burgemeester van Zwolle

Peter Snijders.
Foto: Gemeente

Zwolle/Hardenberg – Peter Snijders wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Zwolle. De oud-VVD-burgemeester van De Wolden werd vanavond door de vertrouwenscommissie voorgedragen als opvolger van Henk-Jan Meijer, een van de langst zittende burgervaders van het land. Snijders is nu nog eerste burger van de gemeente Hardenberg, zijn naam zong al rond in het circuit.

In 2001 werd Snijders kabinetschef van de commissaris van de koningin in de provincie Overijssel en begin 2005 werd hij wethouder van de gemeente Coevorden. Ruim twee jaar later volgde zijn benoeming tot burgemeester van de gemeente De Wolden. Sinds oktober 2011 is Peter Snijders burgemeester van de gemeente Hardenberg.

In 2017 is Peter Snijders officieel herbenoemd tot burgemeester van de gemeente Hardenberg. De gemeenteraad gaf in mei 2017 aan graag verder te willen met de heer Snijders als burgemeester voor een nieuwe periode van zes jaar.

De Commissaris van de Koning in Overijssel moet de aanbeveling van de gemeenteraad nog el overnemen over in een advies aan de minister van Binnenlandse Zaken.

Reacties