Ruinen krijgt zonnedak op Hotel De Stobbe

Zonnedak op De Stobbe,
Zonnedak op De Stobbe,
Foto: Duurzaam Ruinen

Ruinen – Hotel De Stobbe heeft het dak op de bestaande locatie Westerstraat 84 in Ruinen beschikbaar gesteld aan Duurzaam Ruinen voor haar collectieve zonnepanelen project. “Wij hadden na lang zoeken al wel een dak gevonden, maar het dak dat Hotel de Stobbe ons nu aanbiedt is ideaal. De ligging ten opzichte van de zon kan niet beter. En we verwachten niet dat de constructie aangepast hoeft te worden!”, zegt Henk Vrijhof van de werkgroep Duurzaam Ruinen enthousiast.

René en Demelsa Wever van Hotel De Stobbe voegen hier aan toe: “Wij hebben de ambitie om met onze uitbreiding op Westerstraat 65 het meest duurzame hotel van Drenthe te worden. In die ambitie past het helemaal dat Duurzaam Ruinen zonnepanelen op ons ‘oude’ dak op nummer 84 gaat plaatsen”. “Een echte win-win situatie!”, aldus broer en zus.

Tien inwoners

Aan het collectieve zonnepanelen project van Duurzaam Ruinen neemt een groep van tien inwoners van Ruinen deel. Zij gaan gezamenlijk 145 zonnepanelen plaatsen op het dak van Hotel de Stobbe Ruinen. Daarmee gaan zij onder de naam ‘Zonnedak De Stobbe’, collectief duurzame stroom opwekken. Daarbij maken ze gebruik van de aantrekkelijke postcoderoosregeling, waarmee je gegarandeerd 15 jaar lang de belasting op de energie die je thuis verbruikt, weer terugkrijgt.
Voordat de panelen geplaatst worden, moet er nog veel werk verzet worden. Daarvoor heeft Duurzaam Ruinen een kleine projectgroep opgericht, die bestaat uit drie deelnemers: Walt Sep, Henk Vrijhof en Tjalling de Wit. Deze gaan eerst een leverancier van de panelen selecteren. Ook zullen zij een coöperatie op gaan richten en nog een aantal formaliteiten verrichten. “Maar als alles een beetje meezit, kunnen we in het najaar duurzame stroom gaan leveren!”, zegt Walt Sep.

Meedoen kan nog

Mochten er nog mensen zijn die willen deelnemen: dat kan! Op het dak kunnen we zo’n 200 panelen kwijt. En voor mensen die hiervoor niet direct geld beschikbaar hebben: er zijn mogelijkheden tot wel 100% financiering! Inwoners van Dwingeloo, Echten, Fluitenberg, Ruinerwold en Uffelte kunnen ook gewoon meedoen.
Informatie is te verkrijgen via [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen