Kinderfeestjes in showtuin schot in de roos

Regina Zantingh: 'run op buitenspeelgoed'.
Regina Zantingh: 'run op buitenspeelgoed'.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – De nieuwe showtuin van Zantingh Buitenspeelgoed in Zuidwolde is sinds kort ook in gebruik voor het houden van kinderfeestjes. ‘We hebben hier al bijna ieder weekend wel een feestje’, zegt eigenaar Regina Zantingh met een stralende lach.

De feestjes lopen dus goed en de mensen komen niet alleen uit Zuidwolde. ‘Via Facebook weten veel mensen wat hier mogelijk is. Per feestje komen er zo acht kinderen, dat zijn dan weer acht gezinnen waar over ons gepraat wordt’, lacht Regina. ‘Wij verzorgen voor vijf euro per persoon de ranja en thee, de mensen nemen zelf eten mee.’ De feestgangers moeten ook zelf voor het toezicht zorgen. Wel is de kantine beschikbaar, uiteraard met verbanddoos en EHBO-spullen, terwijl tevens een wc beschikbaar is.

Flinke groei

Het buitenspeelgoedbedrijf van de jonge inwoonster van Zuidwolde heeft in korte tijd een flinke groei doorgemaakt. De kinderfeestjes dragen letterlijk en figuurlijk bij aan de feestvreugde en hebben uiteraard ook een promotionele bedoeling. Op het grasveld staan verschillende glijbanen en huisjes, zandbakken en andere speeltoestellen en zijn allemaal te koop.

Het mooie van de feestjes is ook dat Regina ziet welke toestellen het meest in trek zijn. Dat zijn sowieso de skelterbaan en de trampolines. ‘Maar er wordt overal wel mee gespeeld. Ik vraag ook altijd even of de mensen nog wat missen, maar ze zijn eigenlijk altijd wel tevreden.’

Assortiment

Regina Zantingh blijft steeds weer meebewegen met de markt en past regelmatig het assortiment aan. Zo zijn de Douglas speeltoestellen behoorlijk populair, spullen die wel vijftien jaar onbehandeld meegaan. Ook de kunststofproducten van Step2, zoals luxe watertafels, speelhuisjes en de ‘up and down-rollercoaster’ doen het goed. ‘Tevens heb ik een hele lijn speelgoed van bioplastic, gemaakt van suikerriet. Dat is vooral in het kader van een zo breed mogelijk assortiment’, legt Regina uit. Tevens biedt ze een grote collectie Bruder speelgoed aan, dat zijn bijvoorbeeld agrarische voertuigen op schaal 1:16. Deze collectie wordt nog verder uitgebreid.

Voor grote speeltoestellen komen mensen van heinde en verre naar Zuidwolde toe, zelfs vanuit het zuiden des lands. ‘Ik doe het kennelijk goed via de zoekmachines. Voor klein speelgoed is internet een groeiende verkoop. Ik adverteer ook bij Bol.com en dat loopt uitstekend. Er zijn best veel andere aanbieders, maar je moet er tussen zien te komen. Ik wil net even iets anders bieden dan anderen.’

Info: www.buitenspeelgoedzantingh.nl Geopend op vrijdag (10.00-17.00 uur) en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en op afspraak: 06-13488394.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen