Veilig Verkeer Nederlanddag in de Wijk

Brandweer laat zich zien.
Foto: Artizzl Media

De Wijk – Op zaterdag 15 juni van 11.00-16.00 uur houdt VVN Drenthe, in samenwerking met VVN afdeling Zuid West Drenthe (Hoogeveen, De Wolden, Meppel) een programma met betrekking tot educatie, voorlichting en preventie in het Zwembad De Slenken, H. Tillemaweg 63a in De Wijk.
Het programma is voor iedereen gratis toegankelijk en kosteloos voor deelname.

Het programma begint met Auto te Water Xperience in samenwerking met Duikschool Divearound. Wie wil ervaren hoe het is om met de auto in het water te belanden, heeft nu de kans en kan meedoen. Deelnemers gaan een keer te water om eens te ervaren wat het is om met een auto te water te geraken. Dus neem zwemkleding mee. Er kunnen maximaal 300 mensen aan mee doen. Toeschouwers zijn ook van harte welkom.

Reddingsbrigade

Dan is er de Reddingsbrigade De Dukers uit Nijeveen, die geeft voorlichting over zwemmend redden en waterhulpverlening. Er is voorlichting van VVN-activiteiten: Testen reactiesnelheid, een parcours met alcoholbrillen, foldermateriaal, verkeersquiz, informatie en opgave voor de diverse cursussen van VVN, fietscontrole, enz.

De Brandweer probeert ook aanwezig te zijn en wil graag voorlichting geven over de gevolgen van ongelukken met een auto te water. De brandweer is namelijk altijd aanwezig om (zodra een auto te water is geraakt) de inzittenden te proberen te redden en het voertuig te bergen.

Reacties