Make-up award voor Emma Jansen uit Koekangerveld

De twee winnaars, links Emma.
De twee winnaars, links Emma.
Foto: Barbra Griesen Fotografie

Almelo/Koekangerveld – Emma Jansen uit Koekangerveld heeft gisteren de Make-up Award gewonnen van het ROC van Twente in Almelo. De studente van het Alfa College in Hoogeveen en werkzaam voor leerbedrijf Het Nolderwoud in Zuidwolde, was de beste in de categorie ‘thema Catwalk’.

De spanning stond op de gezichten van bijna alle ruim 60 deelnemers van de Make-up award die  plaatsvond in het Atrium van ROC van Twente in Almelo. Naast deelnemers van ROC van Twente, deden dit jaar voor het eerst ook studenten mee van Landstede uit Zwolle en Alfa-college uit Hoogeveen. De winnaars gingen naar huis met de felbegeerde award. Alle studenten die meededen aan deze finalewedstrijd hebben in hun opleiding het keuzedeel visagie gevolgd en op hun eigen school al deelgenomen aan een voorronde.

Make up.

 De tweede prijs was voor Lotte Middelhuis uit Haaksbergen, leerbedrijf Zonnestudio Roombeek in Enschede – ROC van Twente en derde werd Famke Booijink uit Vasse, leerbedrijf Ici Paris in Almelo – ROC van Twente. In de categorie ‘thema Bruidsmake-up ging de eerste prijs naar Veroniek Demay uit Almelo, leerbedrijf Salon Skin Glow in Hengelo – ROC van Twente, voor Yara Maulany uit Nijverdal, leerbedrijf Kruidvat in Nijverdal – ROC van Twente en Kaylee Zwiggelaar uit Schoonebeek – Alfa-college. Voor de winnaars waren er mooie prijzen, beschikbaar gesteld door Inglot Benelux B.V., Make-up Studio, Safety4you en Basic Cosmetics.

Keuzedeel visagie

De spannende make-up award was voor studenten een mooie en uitdagende afsluiting van hun keuzedeel. Studenten kregen de kans om te laten zien wat ze aan creativiteit en vakkennis in huis hebben. Creativiteit is tegenwoordig wel degelijk van belang, wil je als visagiste de arbeidsmarkt op. En dat is ook waar de jury op heeft beoordeeld. De professionele en vakkundige jury bestond uit Zeinab van Zeinab Beauty, Priscilla Zeelen, make-up artist en Monique Zomer van Goodlookz fotografie.

Tijdens het keuzedeel visagie leren studenten in 20 weken hoe je een basis make-up aanbrengt en daarnaast komen meerdere specialisaties aan de orde, zoals gala- of bruids make-up, catwalk en smokey eye. Ook mannen make-up en de verzorging van een rijpere huid komen aan bod. In de lessen wordt aandacht besteed aan diverse technieken en vaardigheden van de visagie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen