Mantelzorgwoning van Duntep ideaal op platteland

Foto: Duntep

Staphorst – In toenemende mate worden mantelzorgwoningen geplaatst bij bestaande woningen, om op die manier op een goede en respectvolle manier mantelzorg te kunnen bieden. Ook in de gemeente De Wolden zijn ze niet onbekend meer en vooral ideaal op het platteland, waar doorgaans wat meer ruimte bij huis is, om te laten plaatsen.

De mensen die van de mantelzorg afhankelijk zijn, kunnen bovendien gewoon zelfstandig blijven wonen. De firma Duntep uit Staphorst, bekend van de chaletbouw in de recreatiesector, is ook gespecialiseerd in de bouw en plaatsing van een mantelzorgwoning.

Open dag

Om de regio te laten zien wat er allemaal mogelijk is bij Duntep, wordt op zaterdag 1 juni een open dag gehouden op de bedrijfslocatie aan de Lankhorsterweg 4. Tussen 10.00 en 16.00 uur kan iedereen die nieuwsgierig is geworden, een kijkje komen nemen. Bestaande klanten zijn aanwezig om hun ervaringen te delen, de gemeente is paraat om de mogelijkheden in de wet- en regelgeving uit de doeken te doen en er is uiteraard koffie met wat lekkers erbij.

Duntep heeft meerdere 3D-modellen voorhanden om te bekijken, er is een deskundige spreker – Robert de Vries –  die meer vertelt over een onderzoek dat is gedaan naar mantelzorgwoningen en er is een rondleiding door het bedrijf mogelijk. Uiteraard staan er showmodellen van mantelzorgwoningen op het terrein.

De open dag start om 10.00 uur, om 13.00 uur is er een officieel moment waar eigenaar Jan Hofstede de aftrap geeft en Robert de Vries vertelt over zijn onderzoek naar mantelzorgwoningen.

Meer informatie is te vinden op http://www.duntep.nl Daar kan ook een afspraak worden gemaakt met een adviseur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen