Zwaarbevochten remise voor Suthwalda

Boy Westerhof.
Boy Westerhof.
Foto: Suthwalda

Zuidwolde – Onder winderige, bijna stormachtige omstandigheden speelde TC Suthwalda Heren 1 de uitwedstrijd tegen de huidige landskampioen TC Nieuwerkerk (aan de IJssel). Het werd een zwaarbevochten gelijkspel. Een belangrijke wedstrijd op weg naar de play-offs. De mannen van Heren 1 hadden berekend dat uit de twee laatste wedstrijden minimaal 5 à 6 punten gehaald moesten worden om de play-offs te halen.

Jarno Jans, op de ratinglijst gezakt door het verlies van vorige week, moest dit keer starten als derde man en speelde tegen Jeroen Camfferman, een speler met een harde 1e service en goede forehand. Wederom speelde Jarno een goede partij maar de winst ging in drie sets naar TC Nieuwerkerk. Mattheo Knoop speelde tegen de nummer vier van TC Nieuwerkerk, Guy den Heijer. Dat het duidelijk nog niet het seizoen van Mattheo is bleek wel uit de uitslag, 6-2 6-0 voor Guy.

Schouders

Een 0-2 tussenstand, iets wat de Heren van TC Suthwalda nog niet meegemaakt hadden. De druk kwam dus op de schouders van de “toppers” Boy Westerhof en Tim van Terheijden te liggen om er 2-2 van te maken. Iets waar het handjevol supporters uit Zuidwolde  heilig van overtuigd waren dat dit ook ging lukken. Tim zijn tegenstander Stephan Fransen bleek echter zodanig geblesseerd te zijn dat hij onderhands serveerde, en was zodoende een makkelijke prooi voor Tim die won met 6-1 6-0.

Waarschijnlijk had TC Nieuwerkerk uit tactische overwegingen toch Stephan Fransen opgesteld zodat hun nummers 3 en 4 een betere winstkans zouden hebben. Boy Westerhof en Bart van den Berg, in 2016 nog deelnemer aan het ABN AMRO toernooi, speelden  ondanks de weersomstandigheden een prachtige partij die door Boy met 7-5 6-4 werd gewonnen. Ook in de dubbels waren Boy en Tom weer goud waard, zij wonnen met 7-6 6-4 van Guy den Heijer en Bart van den Berg. Het tweede dubbel werd gespeeld door Jarno Jans en Erik Dallinga, die met 6-2 6-2 verloren van het degelijke koppel Jeroen Camfferman en Yoran Verschoor.

Eindstand 3-3, dat gezien de andere uitslagen in de poule voor een spannende laatste wedstrijddag gaat zorgen. TC Suthwalda staat nu op een tweede plaats met 22 punten, gevolgd door teams met 21 en 20 punten. De nummer vijf heeft 18 punten, maar speelt de laatste wedstrijd tegen Kimbria en wint daar waarschijnlijk met 5-1 of 6-0.

Op zondag 2 juni speelt TC Suthwalda de laatste wedstrijd thuis om 12.00 uur tegen Healthcity Arnolduspark, een 3-3 uitslag  lijkt  dan genoeg voor TC Suthwalda om opnieuw naar Nieuwerkerk aan de IJssel te rijden voor de play-offs op 15 en 16 juni.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen