Volle bak bij presentatie Minnezinne in Moerstaal

Presentatie Minnezinne.
Foto: Frits Muhring

Amsterdam – Het dichterscafé Eijlders in Amsterdam zat zondag bomvol, daar werd Minnezinne in moerstaal gepresenteerd, een bundel met erotische gedichten geschreven in streek- of stadstalen. Initiatiefnemers zijn de dichteressen Delia Bremer uit Nieuweroord en Ria Westerhuis uit De Wijk.

Tien jaar geleden baarde dit duo opzien met Minnezinne, een bundel erotische poëzie in het Drents. Het vervolg telt 52 gedichten, alle provincies die Nederland rijk is worden in de bundel vertegenwoordigd. Veelal in het Nedersaksisch dat in Drenthe, Friesland, Groningen,  Overijssel en Gelderland wordt gesproken, maar ook in het Limburgs van Kerkrade, Roermond, Geleen en Maastricht en stadstalen als het Utregs, het Rotterdams, het Haags, het Eindhovens, het Deventers en het Amsterdams.

Presentatie Minnezinne in Amsterdam.

De buitenlanden zijn vertegenwoordigd middels het Vlaams, het Zuid-Afrikaans en dat wat ze in Sleeswijk-Holstein spreken. Meer dan 40 dichters laten van zich horen in hun eigen moerstaal.

Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja leverde het Friestalige gedicht Swart. Minnezinne in moerstaal is een uitgave van uitgeverij Ter Verpoozing  van Gerard Stout.

De 125 bundels Minnezinne 3de druk die nog in het archief bij Het Drentse Boek lagen, hebben de beide dichteressen opgekocht en zijn bij hen te bestellen.

Reacties

article
24686
Volle bak bij presentatie Minnezinne in Moerstaal
Amsterdam – Het dichterscafé Eijlders in Amsterdam zat zondag bomvol, daar werd Minnezinne in moerstaal
https://de-wolden.nieuws.nl/nieuws/24686/volle-bak-bij-presentatie-minnezinne-in-moerstaal/
2019-05-22T11:41:30+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/77/2019/05/22084253/Minnezinne-foto-Frits-Muhring-2.jpg
café eijlders, delia bremer, minnezinne, ria westerhuis
Cultuur, Nieuws