Tweede boek over Initiatiefrijk De Wolden

Veilig verkeer in Alteveer.
Veilig verkeer in Alteveer.
Foto: Henk Sieders

Zuidwolde – Onlangs heeft het 100e project subsidie ontvangen vanuit de regeling Initiatiefrijk De Wolden 2019-2021. Deze mijlpaal wordt door de gemeente gevierd met een boek over Initiatiefrijk De Wolden. Op zaterdag 11 mei wordt voorafgaand aan de start van een fietstocht het eerste exemplaar van het boek overhandigd
aan de initiatiefnemers van de projecten.

Initiatiefrijk De Wolden bestaat al sinds 2015. Van de periode 2015-2016 is destijds ook een boek gemaakt. Nu is er een tweede boek waarin alle initiatieven na 2016 aan bod komen. Hoe deze projecten zijn aangepakt, mooie verhalen en kritische kanttekeningen: daar gaat het in dit boek over. En ook: de geleerde lessen van de gemeente De Wolden, collegeleden en betrokken ambtenaren. Het boek inspireert hopelijk anderen, gemeenten en verenigingen, om initiatieven te ontwikkelen in de eigen buurt en daar met elkaar aan samen te werken. Met als doel: het mooier maken van de leefomgeving.

Overhandiging

Met trots presenteert gemeente De Wolden dit boek. Op 11 mei wordt het eerste exemplaar door burgemeester Roger de Groot overhandigd aan de initiatiefnemers en vrijwilligers van de projecten. Zonder hen geen projecten! Zonder hen geen boek. De overhandiging vindt plaats tijdens de start van een bijzondere fietstocht. Deze fietstocht is de eerste in een rij van vier fietstochten door de gemeente. De tochten gaan langs de initiatieven en onderweg zijn er verschillende activiteiten. Deze tochten zijn samengesteld door een groep vrijwilligers, afkomstig uit alle dorpen van De Wolden. Hier is tevens een fietstochtenboekje van gemaakt. De fietstochten zijn uitgezet in het kader van “Op weg naar 25 jaar gemeente De Wolden”, dat in 2023 gevierd wordt.

Over Initiatiefrijk De Wolden

In 2016 werd het fonds van één miljoen euro in het leven geroepen om alle dorpen de kans te geven hun eigen plannen uit te voeren. Deze plannen stonden in de dorpsvisies die door alle dorpen gemaakt zijn in de periode 2009 – 2013. Vanwege het succes besloot de raad om nog eens één miljoen euro beschikbaar te stellen tot en met 2021. Kleine en grote projecten zijn gerealiseerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen