Strijd om Middenveldbokaal dit jaar in Beilen

MTB-strijd in Zuidwolde in 2016.
Foto: Artizzl Media

Beilen – De Middenveldtentoonstelling 2019 wordt dit jaar in Beilen gehouden en vindt plaats van 5 tot en met 10 juni. Deze tentoonstelling is van oudsher een tentoonstelling die in de Middenveldgemeenten Beilen, Ruinen, Zuidwolde, Hoogeveen en Westerbork wordt gehouden.

In 2016 was de laatste editie in Zuidwolde, een combinatie met de menwedstrijden op Buurtschap Steenbergen. De afgelopen twee jaar ging het Middenveld niet door, omdat er in Hoogeveen en Westerbork te weinig steun voor was.

De Middenveldtentoonstelling is van oudsher een vee-tentoonstelling, maar een belangrijk gegeven is dat gedurende het Middenveld, wedstrijden worden gehouden tussen alle vijf Middenveldgemeenten. Hiervoor is een VIJFkampcommissie samengesteld in de Middenveldgemeenten.

Vijfkamp

Er zijn tien onderdelen VIJFkamp, waar tussen de vijf Middenveldgemeenten wordt gestreden. Deze zijn allemaal vermeld in het programma maar toch worden enkele onderdelen benoemd waar extra aandacht voor zowel belangstellenden als het publiek wordt gevraagd. Op vrijdag 7 juni in het Terhorsterzand kunnen vanaf 18.00 uur lopers en ruiters gezamenlijk aan de slag voor het onderdeel Ride & Run over een afstand van ongeveer 5 kilometer. Vanaf 19.30 uur kunnen de mountainbikers uit de Middenveldgemeenten strijden via een tijdrit voor de punten van de Middenveldbokaal.

Op zaterdag 8 juni is er wat te doen op het Gemeenteplein. Van 11.00 tot 13.00 uur is er een  Opmaakwedstrijd/groenfair: vijf deelneemsters maken van in die twee uur een bloemstuk op een melkbus en zeef. Op het Gemeenteplein is tevens entertainment te vinden.

Op dezelfde dag is ‘s middags Concours Hippique aan de Hoefslag bij Manege de Stroomruiters. Een tijdrit van een pony met ruiter, maar ook van paard met ruiter namens elke Middenveldgemeente.

Zaterdagmiddag wordt aan het eind van het Concours Hippique de Middenveldbokaal uitgereikt aan de winnende Middenveldgemeente. Het totaalprogramma is te lezen op de website van de plaatselijke werkgroep Lanijto: www.lanijto.nl

Reacties