Fietstochten langs Wolder initiatieven van start

Met eten tussen de middag.
Met eten tussen de middag.
Foto: Foto organisatie

Zuidwolde – Al zo lang De Wolden bestaat, worden er door inwoners allerlei intitiatieven in het leven geroepen en vele successen bereikt. Om hen te bedanken en anderen te laten zien wat De Wolden te bieden heeft, is jong en oud uitgenodigd mee te doen aan leuke en gezellige fietstochten door de omgeving. De eerste is 11 mei vanuit Zuidwolde.

Inwoners uit verschillende dorpen hebben vier fietsroutes uitgezet. Op vier zaterdagen in mei en juni kunnen belangstellenden gratis meedoen aan één of meerdere fietstochten. De routes gaan langs bijzondere plekken en bedrijven in de dorpen en onderweg is er van alles te beleven. Op deze data in 2019 kunt u de pedalen laten draaien: 11 mei Zuidwolde, Alteveer, Kerkenveld, Drogteropslagen en Linde; 18 mei – Ruinerwold, Oosteinde, Koekangerveld, Koekange, Berghuizen; 25 mei – de Wijk, Veeningen, Fort en 1 juni – Ruinen, Ansen, Eursinge, Echten (let op: start bij De Groene Hof, Broekdijk 1a, Ansen).

Fietsboekje

Wie benieuwd is naar het fietsrouteboekje, kan dat op iedere startplaats ophalen en is tevens verkrijgbaar op diverse plekken in gemeente De Wolden, zoals bij dorpshuizen, campings, restaurants, hotels en bed & breakfast-faciliteiten. Het boekje is ook via deze link te vinden: fietstrouteboekje

Op bovengenoemde dagen dagen kunnen deelnemers tussen 10.00 en 14.00 uur starten in alle dorpshuizen die aan de route liggen. De aftrap van alle vier fietsdagen vindt plaats op zaterdag 11 mei bij museum De Wemme, Burg. Tonckensstraat 49 in Zuidwolde. Deze vindt plaats om 10.00 uur. Hierbij is iedereen van harte welkom.

Per fietstocht is er een programma van activiteiten/festiviteiten beschikbaar. Volg de link voor alle informatie van de eerste fietstocht op 11 mei: alle info fietstocht 11 mei

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen