Zes Nationale Herdenkingen op zaterdag 4 mei

Foto: Nationaal Comité 4 en 5 mei

Zuidwolde – Op zaterdag 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats. De gemeente verzoekt inwoners hiermee rekening te houden. Op verschillende locaties in De Wolden vinden herdenkingsbijeenkomsten plaats. Belangstellenden zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Ruinerwold

In Ruinerwold vindt om 19.25 uur een herdenkingsbijeenkomst plaats in de Nederlands Hervormde Kerk. Na de bijeenkomst in de kerk is er om 19.50 uur een stille tocht naar het grafmonument op de begraafplaats. Na de Last Post door muziekvereniging De Bergklanken, volgen twee minuten stilte en vervolgens het Wilhelmus. Hierna vinden de kransleggingen plaats en is er gelegenheid tot het leggen van bloemen. Raadslid Albert Haar is hierbij namens de gemeente aanwezig.

Koekange

In Koekange start om 19.30 uur een herdenkingsbijeenkomst in Dorpshuis De Schakel. Aansluitend om 19.45 uur is er een stille tocht naar het herdenkingsmonument aan de Dorpsstraat. Muziekvereniging Sempre Sereno speelt de Last Post. Om 20.00 uur worden twee minuten stilte in acht genomen. Hierna klinkt het Wilhelmus en vindt de kranslegging plaats. Wethouder Jan van ’t Zand is hierbij aanwezig.

De Wijk

Om 19.30 uur vindt een herdenkingsbijeenkomst plaats in de Wijk. Belangstellenden verzamelen zich voor de molen van de Wijk. Van hieruit is er een tocht naar de
begraafplaats. Om 19.59 uur volgt het ‘Taptoesignaal’. Om 20.00 uur wordt twee minuten stilte in acht genomen. Aansluitend spelen de muzikanten van Apollo het Wilhelmus. Hierna volgen kransleggingen bij het graf van piloot Latham, bij het graf van verzetsheld Fernim, verzetsheld Hazelaar en verzetsheld Donker. Tevens is er gelegenheid tot het leggen van bloemen. Raadslid Ronald Brouwer is hierbij aanwezig.

Ruinen

In Ruinen luiden om 19.30 uur de kerkklokken. Daarna wordt een stille tocht gehouden naar de herdenkingsmonumenten voor de Mariakerk. De stille tocht start om 19.50 uur, de aankomst bij de Mariakerk is om 19.58 uur. Wie mee wil lopen, wordt verzocht zich te verzamelen bij de pomp, hoek Westerstraat-Stoffersweg. Om 19.59 uur volgt het ‘Taptoesignaal’ en aansluitend wordt twee minuten stilte in acht genomen. Muziekvereniging Crescendo speelt vervolgens het Wilhelmus. Hierna is er gelegenheid tot het leggen van bloemen en het monument van de heer Roelfsema en het Joods Monument te bezoeken. Burgemeester Roger de Groot is hierbij aanwezig.

Zuidwolde

De herdenkingsbijeenkomst in Zuidwolde start om 19.15 uur met een optreden bij de Olthof. Daarna start vanaf het Kerkplein om 19.45 uur een stille tocht naar het monument voor het gemeentehuis. Om 19.59 uur volgt het ‘Taptoesignaal’. Om 20.00 uur wordt twee minuten stilte in acht genomen. Aansluitend spelen de muzikanten van De Woudklank het Wilhelmus. Na het Wilhelmus volgen de kransleggingen en is er gelegenheid tot het leggen van bloemen. Wethouder Gerrie Hempen is hierbij aanwezig.

Alteveer/Kerkenveld

Ook in Alteveer/Kerkenveld vindt er op 4 mei een herdenkingsbijeenkomst plaats. De herdenkingsbijeenkomst start om 19.30 uur in Dorpshuis De Alke in Alteveer. Om 19.40 uur vertrekt de stoet naar het monument naast de Dorpskerk. Om 19.58 uur wordt de Last Post ten gehore gebracht, waarnaar twee minuten stilte in acht genomen worden. Nadien zal het Wilhelmus gezongen worden. Aansluitend bestaat de mogelijkheid voor het leggen van bloemen. Wethouder Mirjam Pauwels is hierbij aanwezig.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen