Al ruim vijftig spelers voor ‘Mina Koes’

Geld voor Mina Koes.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – De organisatie van het theaterspektakel Mina Koes in Zuidwolde heeft al meer dan vijftig aanmeldingen van mensen die mee willen spelen in het theaterstuk over Mina Koes. Toch kunnen kandidaten zich nog steeds melden: zangeressen, acteurs, muzikanten en figuranten. Het theaterstuk wordt in augustus 2020 opgevoerd bij Het Zwarte Gat, de plek waar Mina Koes in 1881 werd vermoord. Jan Veenstra heeft het stuk geschreven.

Op 21 mei vindt er een informatiebijeenkomst plaats waar belangstellenden meer te horen krijgen over alle mogelijkheden. Deze begint om 19.30 uur, de locatie wordt nog bepaald. De bijeenkomst is voor spelers, zangers, muzikanten en vrijwilligers.

Van 20 tot en met 29 augustus wordt nabij het natuurgebied Het Zwarte Gat, ten oosten van Zuidwolde, het openluchttheaterstuk ‘De moord bij het Zwarte Gat’ gespeeld. Het stuk is gebaseerd op het historische gegeven van de moord die daar in 1881 werd gepleegd op de dienstbode Mina Koes.
In het stuk wandelen twee jonge mensen uit deze tijd (een beginnende zangeres en haar vriend) bij het Zwarte Gat. Daar raken ze nieuwsgierig naar de achtergronden van de moord op Mina Koes. Ongemerkt komen ze terecht in de tijd van toen en treffen er Mina en haar moordenaar, waardoor ze tegen wil en dank en rol gaan meespelen in de dramatische en wonderlijke gebeurtenissen rondom de moord. En in een paar zeer verschillende liefdesgeschiedenissen, waaronder die van henzelf.

Personage

De scenes in het stuk, waarin naast toneelspel, ook muziek en liedjes een belangrijke rol spelen, schuiven net zo ongemerkt mee door de tijd. Het belangrijkste personage in het stuk is de jonge vrouw uit de huidige tijd, die als zangeres juist haar eerste talentenjacht heeft gewonnen. Zij zingt in de voorstelling alle liedjes, daarin bijgestaan door een koortje van drie chique punkdames (de Moordwijven), die steeds op magische wijze opduiken op de heide. De liedjes worden muzikaal begeleid door een theaterorkest, dat hier en daar zichtbaar een rol meespeelt in de ontwikkelingen.
‘We willen het stuk zoveel mogelijk gaan spelen met mensen uit De Wolden en omgeving.
Heb je zin mee te doen in dit theaterstuk als speler, zangeres, muzikant of vrijwilliger achter de schermen, kom dan naar de informatiebijeenkomst.  Wij vertellen er graag meer over’, laat de organisatie weten.

Reacties

article
24214
Al ruim vijftig spelers voor 'Mina Koes'
Zuidwolde – De organisatie van het theaterspektakel Mina Koes in Zuidwolde heeft al meer dan
https://de-wolden.nieuws.nl/nieuws/24214/spelers-zangeressen-en-vrijwilligers-gezocht-voor-mina-koes/
2019-05-19T09:36:11+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/77/2019/05/11212254/pn11052019-Zuidwolde-Fietsen-en-Iniatiefrijk-MinaKoes1.jpg
het zwarte gat, mina koes, theater
Cultuur, Nieuws