Fietsrouteboekje van inwoners De Wolden

Eerste boekje voor burgemeester.
Foto: Gemeente De Wolden

Zuidwolde – In het gemeentehuis in Zuidwolde overhandigden inwoners vanmiddag het eerste exemplaar van het fietsrouteboekje aan burgemeester Roger de Groot. Het fietsrouteboekje is door de inwoners van de gemeente De Wolden samen met de gemeente De Wolden ontwikkeld. Deze samenwerking komt voort van het project ‘Samen op weg naar 25 jaar De Wolden’.

Voorzitter van de stuurgroep burgemeester Roger de Groot is er blij mee. ‘Al zo lang De Wolden bestaat worden er door inwoners allerlei initiatieven in het leven geroepen en vele successen bereikt. Om hen te bedanken en anderen te laten zien wat De Wolden te bieden heeft, is dit fietsrouteboekje gemaakt. De inwoners hebben samen met de gemeente De Wolden dit fietsrouteboekje gemaakt. Inwoners uit verschillende dorpen hebben de vier fietsroutes uitgezet.’

Het eerste boekje was voor de burgemeester.

Samen op weg

Op 1 januari 2023 bestaat de gemeente De Wolden 25 jaar. De afgelopen 21 jaar hebben zowel de inwoners, het bestuur, de ambtenaren en de gemeenteraad hard gewerkt aan een gezonde en aantrekkelijke gemeente. De Wolden heeft participatie van inwoners hoog in het vaandel staan. Vooral de laatste jaren hebben de inwoners hierin veel initiatieven genomen en gerealiseerd. De gemeenteraad stelt vanaf 2015 extra budget beschikbaar voor initiatieven van inwoners.
Volgens projectleider Marike Timmer-Liemburg van het project ‘Samen op weg naar 25 jaar De Wolden’ zijn de fietsroutes en initiatieven niet zomaar gekozen. Ze hebben allemaal een eigen thema en veel van de initiatieven die de revue passeren hebben landelijke, regionale en Europese prijzen gewonnen. In een sfeervolle en inspirerende omgeving kunnen inwoners en bezoekers van De Wolden kennis maken met de verschillende initiatieven. ‘Daarnaast willen wij bezoekers, jong en oud stimuleren om op een gezonde wijze kennis te maken met De Wolden, op de fiets! Op vier zaterdagen in mei en juni 2019 kunnen belangstellenden gratis meedoen aan één of meerdere fietstochten’.

Programma

Deelnemers kunnen op de onderstaande dagen tussen 10.00 en 14.00 uur starten in alle dorpshuizen die aan de route liggen.
11 mei Zuidwolde, Drogteropslagen, Linde en Alteveer-Kerkenveld
18- mei Ruinerwold, Oosteinde, Koekangerveld, Koekange en Berghuizen
25 mei De Wijk, Veeningen en Fort
1 juni Ruinen, Ansen en Echten (let op: start bij De Groene Hof, Broekdijk 1a om Ansen)

Initiatiefrijk De Wolden

Het project ‘Samen op weg naar 25 jaar De Wolden’ is nauw gerelateerd aan de subsidieregeling Initiatiefrijk De Wolden. Dit fonds Initiatiefrijk De Wolden is voor het ontwikkelen en uitvoeren van maatschappelijke initiatieven. Doel is om meer ruimte te bieden aan initiatieven van inwoners en daarmee de leefbaarheid, de sociale vitaliteit en de sociale infrastructuur van een dorp of de gemeente te vergroten. In de afgelopen vier jaar zijn ruim honderd initiatieven ontwikkeld en uitgevoerd door inwoners. Dit wordt samen met deze prachtige fietstochten gevierd voor alle inwoners en gasten van buiten de gemeentegrenzen. Iedereen is welkom om mee te fietsen.

Reacties