Mogelijk artikel 12-procedure in zaak Willeke Dost

Jan Huzen
Jan Huzen
Foto: Artizzl Media

Koekange – Amateurspeurder Jan Huzen gaat deze week met een advocaat bekijken of het zin heeft een artikel 12-procedure in gang te zetten. Op die manier wil hij bewerkstelligen dat er alsnog gegraven gaat worden op de mogelijke vindplaats van Willeke Dost aan de Koekangerdwarsdijk in Koekange.

Huzen heeft afgelopen weekend met de familie van Willeke besproken om in elk geval de kansen in beeld te gaan brengen. ‘Voor zover ik nu weet, is het kortgezegd aan de rechter vragen met een stapel argumenten, feiten en aanwijzingen, dat de rechter gaat beslissen om alsnog verder onderzoek te doen op locatie’, aldus Huzen.

Concreet hoopt Huzen dat de rechter het Openbaar Ministerie dan gaat verplichten om te graven. ‘Ik denk alles overwegende dat de rechter tot dit oordeel kan komen. Het zal een belangenafweging worden, waarbij ik denk dat ook aan de zijde van de pleegfamilie zwaarwegende belangen zijn.’

Er is verder een petitie online gezet om verder onderzoek zeker te stellen en ervoor te zorgen dat de onderste steen boven komt. De petitie is te vinden via deze link:

https://petities.nl/petitions/mogelijke-doorbraak-willeke-dost?locale=nl&fbclid=IwAR04g_-G1_eLqOtmkcUqVVxTPldd9uRjFm-BXmkQyZ-88NyWFqLYJ-MVtNo

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen