Basisschool ’t Echtenest bouwt amfitheater

Echtenest: altijd buiten bezig.
Echtenest: altijd buiten bezig.
Foto: Artizzl Media

Echten – Basisschool ’t Echtenest start binnenkort met de bouw van een amfitheater op het schoolplein: ’t Kakelnest. De multifunctionele zitplaats is bedoeld voor lessen en activiteiten in de buitenlucht. Ook kunnen verenigingen gebruik maken van het amfitheater en kunnen er buurtactiviteiten op het plein georganiseerd worden. Voor de bouw ontvingen Vereniging Dorpsbelangen Ruinen en ODBS ’t Echtenest  4.350 euro subsidie vanuit Initiatiefrijk De Wolden. De totale kosten bedragen ruim 13.000 euro.

Op ‘t Echtenest wordt regelmatig buiten lesgegeven, vanuit het motto ‘van binnen naar buiten en van buiten naar binnen’. Bewegend en ervarend leren is een belangrijk onderdeel van de lessen op ’t Echtenest, en wordt bij alle lessen toegepast, van taal en rekenen tot wereldoriëntatie. De kinderen gaan ook regelmatig naar het naastgelegen bos voor spel en natuureducatie.

Leerstof

Leerkracht Corina Zantinge: “De kinderen genieten volop van leren in de buitenlucht en pikken de leerstof snel op. Met dit amfitheater kunnen we de lessen verder uitbreiden. Bovendien is het amfitheater straks een geweldige speelplek voor de kinderen, van peuter tot achtstegroeper. Klimmen, verstoppen of gewoon lekker zitten, het kan allemaal.” Het amfitheater is ook geschikt voor het organiseren van activiteiten zoals muziekopvoeringen, een openluchtfilm, buitenworkshops of buurtbijeenkomsten.

De bouw van het amfitheater is de aftrap van een groot project om het schoolplein om te vormen tot natuurlijk speelplein. Het plein wordt in de loop van komend jaar ingericht met verschillende avontuurlijke speelplekken en aangekleed met veel groen.

Wie nieuwsgierig is geworden na het lezen van dit bericht’kan donderdag 25 april van 8.30 tot 14.00 uur op visite komen bij ’t Echtenest op de open dag.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen