Bijzondere bouwplannen Ekelenberg

Foto: kjell / Foter / CC BY-SA

Samen met de eigenaar, wil het college van De Wolden woningbouw en zorg realiseren op voormalige camping Ekelenberg in Zuidwolde. In mei is de samenwerkingsovereenkomst ondertekend om deze woningbouwontwikkeling mogelijk te maken.

Herinrichting

Samen met Nikkels Projecten B.V. uit Twello en Le Clercq Planontwikkeling uit Deventer heeft de eigenaar de heer Haar van Ekelenberg het verzoek ingediend om de voormalige camping geschikt te maken voor woningbouw. Het plan voor de locatie bevat 54 woningen, zowel projectbouw als vrije kaveluitgifte. Van het plan is 50% sociale woningbouw, 6 woningen met de mogelijkheid voor kantoor aan huis en 56 zorgwoningen.

Wonen in het groen

Wethouder Jan ten Kate: “Het accent van dit project ligt op ruim wonen in een groene en bosrijke omgeving. Het idee achter het plan is uniek te noemen. De mix van diverse woningtypes zorgt voor mogelijkheden voor elke geïnteresseerde. Dit komt ten goede aan de leefbaarheid van Zuidwolde.”

Benieuwd naar de plannen?

Op zaterdag 30 mei is de bouw- en woonbeurs in het Buitencentrum De Poort, Kloosterstraat 12 in Ruinen, van 10.00 uur tot 14.00 uur. Tijdens deze beurs presenteren diverse partijen hun bouwplannen. Ook Nikkels en de eigenaar van Ekelenberg maken aan de hand van sfeerbeelden hun eerste ideeën over het plan op deze dag kenbaar.

Meer informatie

Nikkels Projecten B.V. doet de planvorming, verkoop en realisatie van het project. De exacte start van de projecten is nog niet bekend, dit hangt mede af van het verloop van de bestemmingsplanprocedure en de verkoop. Wie interesse heeft kan contact opnemen met Nikkels Projecten B.V. via [email protected].

Reacties