Test veiligheid fietsnetwerk Drenthe

Test de veiligheid.
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – Fietsers maken al jaren gebruik van de Fietsersbond Routeplanner. Deze bestaat dankzij de inzet van honderden vrijwilligers die lokaal wegen en fietspaden in kaart brengen en actueel houden. Die lokale kennis maakt de Fietsersbond Routeplanner uniek. De uitgebreide kennis van het fietsnetwerk maakt het ook mogelijk om voor andere doeleinden te gebruiken, bijvoorbeeld om de veiligheid van wegen in kaart te brengen middels de Fietsersbond Safety Performance Index (SPI).

In de provincie Drenthe worden tot en met juni 2019 door vrijwilligers de kenmerken van de wegen en fietspaden nauwkeurig in kaart gebracht, waarbij de focus ligt op 6 routes verspreid over de gehele provincie. Veel wegen staan al goed in de routeplanner, maar de kenmerken van deze wegen moeten gecontroleerd en waar nodig aangevuld worden. Om secuur uitspraken te kunnen doen over de veiligheid van de wegen wordt de Fietsersbond SPI gebruikt. Dit middel maakt een analyse van verkeersveiligheidskenmerken van wegen en (fiets)paden die zijn gedefinieerd als provinciaal fietsnetwerk. Om in de relatief korte tijd deze analyse te maken zoekt de Fietsersbond extra vrijwilligers.

Fietsersbond

Op donderdag 18 april wordt er vanaf 19.00 uur een informatieavond georganiseerd in Assen, Hotel de Jonge. Hier maak je kennis met de Fietsersbond, wordt je op weg geholpen bij het leren werken met de editor (de achterkant) van de routeplanner en hoor je hoe je een bijdrage kan leveren aan de veiligheidsanalyse van het fietsnetwerk in Drenthe. Je kunt je aanmelden via deze link. Ben je al vrijwilliger? Dan ontvang je een uitnodiging voor deze avond.

De Fietsersbond zoekt voor de Routeplanner en de SPI vrijwilligers die diverse gegevens in kaart brengen. Het werk is een combinatie van veldonderzoek en het invoeren in de computer. Je bent dus handig met computers, werkt secuur en houdt ervan om gestructureerd te werk te gaan. Je hoeft geen doorgewinterde fietser te zijn. Het bijzondere van dit werk is dat wat je aanpast, de dag erna al in de kaart zichtbaar is. Actueler dan dit kan haast niet. Je werkt vanuit huis, waardoor je flexibel bent in de indeling van je tijd. In dit specifieke geval gaat het voornamelijk om het fietsnetwerk van de provincie Drenthe, waardoor vrijwilligers in deze omgeving zeer gewenst zijn. Bevalt werken voor de Routeplanner je goed? Dan kan en mag je in het hele land aan het werk!

Lijkt het je ook leuk om je in te zetten voor het actueel houden van de Fietsersbond Routeplanner en te helpen bij het invoeren van nieuwe kenmerken zodat de SPI een duidelijk beeld geeft van de verkeersveiligheid van het fietsnetwerk in Drenthe? Dan ziet de Fietsersbond jouw aanmelding graag tegemoet!

Meer informatie voor (aankomende) vrijwilligers voor de Fietsersbond Routeplanner vind je hier.

Reacties

article
23842
Test veiligheid fietsnetwerk Drenthe
Zuidwolde – Fietsers maken al jaren gebruik van de Fietsersbond Routeplanner. Deze bestaat dankzij de inzet
https://de-wolden.nieuws.nl/nieuws/23842/test-veiligheid-fietsnetwerk-drenthe/
2019-04-10T13:51:55+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/77/2019/04/08205430/Fierts.jpg
fietsersbond, fietsnetwerk, veiligheid drenthe
Drenthe, Nieuws