Grote kans op kampioenen bij TC Suthwalda

Foto: TC Suthwalda

De voorjaarscompetitie duurt nog zo’n twee weken en Tennisclub Suthwalda maakt zich op voor een aantal kampioenschappen.

Het eerste herenteam dat in de tweede klasse van de landelijke competitie speelt, met maar liefst 3 spelers van categorie 1 en 2, heeft nog één wedstrijddag te gaan, maar is nu al vrijwel verzekerd van het kampioenschap. Ook het herenteam 35+, met spelers van 62 jaar en ouder, spelend in de eerste klasse, gooit hoge ogen en staat momenteel op een  gedeelde eerste plaats. Het laatste competitieweekend eind mei wordt voor dit en een aantal andere Suthwalda-teams bepalend.

Het eerste herenteam, dat dit jaar dubuteerde in de tweede klasse, speelt tot nu toe sterk. Aanvoerder Floris Kilian was er van tevoren al van overtuigd. ‘’Met deze combinatie van mannen met veel tenniservaring en hoge rankings kon het niet anders dan dat we hoog zouden eindigen. Natuurlijk moeten we het de laatste wedstrijd op 31 mei tegen de Groninger Tennisvereniging Van Starkenborgh nog wel waarmaken. We hebben 4 punten nodig om kampioen te worden.’’

Spannend

Naast dit zondagteam doet het eerste herenteam 35+ het ook erg goed. Dit 7-koppige herenteam onder leiding van Huug van Wingerden maakt het spannend in de laatste weken. Na het verlies van 2-4 tegen Leusden vorige week moet er 31 mei gewonnen worden tegen de Heerenveense club ten Woude.

Het tweede zaterdag mixteam 35+ van Ben Hofman staat op een gedeelde derde plaats met T.C. Dokkum. Zeker niet slecht, omdat het team na hun tweede eindplaats vorig jaar naar de eerste klasse is gepromoveerd. Ook bij de jeugd is het spannend. Het eerste jeugdteam met Maaike Haag, Wouter van der Voordt, Daniël Verschuur, Julian Offerein en Veerle Tibben strijdt op 31 mei om de tweede plaats tegen Drachten. Vorig jaar werden ze kampioen in hun categorie groen.

Publiek is welkom om de laatste wedstrijden te komen bekijken op zaterdag 30 mei vanaf 11.00 uur en zondag 31 mei vanaf 09.00 uur.

Heren 1 zondag Apr15 nr 2

Reacties