Zwembad Ruinen krijgt wellness bij nieuw bassin

Gegraven is er volop.
Gegraven is er volop.
Foto: Zwembad Ruinen

Ruinen – Zwembad Ruinen krijgt naast een nieuw bassin van 25 bij 12 meter ook wellnessfaciliteiten. Daarvoor loopt een subsidieaanvraag bij Leader van 90.000 euro. Het bassin, dat volop in ontwikkeling is, is grotendeels betaald vanuit Initiatiefrijk De Wolden (100.000 euro). Dat bad moet klaar zijn bij deopening van het zwemseizoen op 28 april.

Zo moet het er uit komen te zien.

Eigenlijk wilden ze in Ruinen de beide plannen in één realiseren, maar dat kon niet door de subsidievoorwaarden van Leader (Europees geld via de provincie). ‘Onze plannen op het bierviltje waren heel anders dan wat we nu realiseren’, zegt Kees-Jan Dommissie namens het zwembadbestuur. ‘Over Leader hoorden we dat geen betonnen bak gesubsidieerd wordt, maar weer wel als we er iets bijzonders van maken. Daarom hebben we het project in tweeën geknipt. Het bassin is een project met de gemeente, met het Leadergeld willen we daar wellness aan toevoegen’, legt Dommisse uit.

Bubbels

Het zwembad heeft straks de beschikking over vier banen, in één van die banen worden de wellness-elementen gerealiseerd, zoals bubbels, nekdouches en andere faciliteiten. Ook om het bad heen staat de rust voorop met ligbedden en hangmatten. Het moet een echte relaxzone worden. Het nieuwe bassin is 1.39 meter diep, zodat de meeste zwemmers daar kunnen staan. ‘Dat is ook voor de oudere zwemmers erg prettig, het geeft ze extra vertrouwen’, weet Dommisse.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen